Mai multe aparate de ultimă generație au ajuns, în această săptămână, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, pentru secțiile Interne 1 și Neurologie.

 

Două aparate de ultimă generație au fost livrate, în această lună, secțiilor Interne 1 și Neurologie, pentru diagnosticarea mai ușoară și mai rapidă a pacienților care se prezintă în unitatea sanitară. "La începutul lunii noiembrie, Secția Interne 1 a SJU Ploiești a fost dotată cu un Ecograf Samsung HS 60. Acest aparat permite realizarea unor multiple proceduri medicale precum: evaluarea ecografică rapidă a pacienților internați; efectuarea de paracenteze, toracocenteze ghidate ecografic; vizualizarea ecografică în dinamică a pacienților; efectuarea de puncție-biopsie hepatică cu ghidaj ecografic; investigații rapide neiradiante. Și Secția de Neurologie a beneficiat de achiziționarea unui Ecograf Samsung HM 70A, care este foarte util pentru stabilirea tratamentului în cazul unui AVC (accident vascular cerebral) acut, cât și pentru evaluarea eficienței tratamentului la pacienții trombolizați", au precizat reprezentanții CJ Prahova.

În ultimii doi ani, în dotarea celui mai mare spital din județ au mai intrat  aparat RMN, sisteme de arhivare a imaginilor medicale, monitor pentru funcții vitale și electrocardiograf pentru secția Anestezie-Terapie Intensivă, un ecobiometrul și un tonometrul non-contact pentru secția Oftalmologie, un  un ecograf dotat cu o sondă convexă pentru secția Urologie,  un aparat gaz cromatograf pentru serviciul de Medicina Legală, moderne de găurire-alezare a structurilor osoase și sisteme oscilante pentru secționarea acestora pentru Ortopedie. "Toate aceste echipamente de ultimă generație, vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale, servicii de care vor beneficia atât prahovenii, dar și cei aflați în tranzit", au explicat reprezentanții Consiliului Județean Prahova.

"După finalizarea procedurii de achiziție, firmele contractante au început furnizarea, pe etape, a aparaturii medicale destinate creșterii calității actului medical. Primele două secții care au primit deja o parte a echipamentelor medicale sunt Interne I și Neurologie. Aici au ajuns ecografe de mare performanță, cu ajutorul cărora pacienții vor avea parte de o diagnosticare foarte precisă. Pe de o parte, la Secția Interne, afecțiunile pacienților internați vor fi evaluate mult mai rapid, inclusiv prin efectuarea de puncții sau biopsii hepatice cu ghidaj ecografic. Ecograful nou de la Secția Neurologie va fi utilizat pentru detectarea stenozelor vasculare la pacienții cu accident vascular cerebral ischemic, fiind util atât pentru stabilirea tratamentului în cazul unui AVC acut, cât și pentru evaluarea eficienței tratamentului la pacienții trombolizați ", a explicat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Foto: Consiliul Județean Prahova

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries