Consiliul Judeţean Prahova urmează să aibă în 2019 un buget de cheltuieli de 502 milioane de lei, din care 158 de milioane sunt rezervate pentru investiţii, conform proiectului de hotărâre adoptat în şedinţa de vineri.

Bugetul pe 2019 al instituţiei a fost aprobat cu unanimitate de voturi, deşi iniţial consilierii PNL criticaseră modul de repartizare a banilor de la bugetul de stat către autorităţile locale, arătând că instituţia s-ar fi chinuit serios în acest an dacă n-ar fi avut la dispoziţie un excedent consistent rămas din 2018, în valoare de aproape 123 de milioane de lei. Cu acest excedent şi din ce resurse vor mai fi disponibile din surse proprii, Consiliul Judeţean Prahova urmează să aibă în acest an un buget de dezvoltare în valoare de 158 de milioane de lei, din care se plătesc, conform legii finanţelor publice, lucrările de investiţii. Cea mai mare sumă, de aproape 97 de milioane de lei, e trecută în dreptul secţiunii Transporturi, urmând să fie utilizată pentru acoperirea cofinanţării proprii la proiecte europene (aproape 22 de milioane) şi pentru cheltuieli de capital pentru modernizarea infrastructurii rutiere (circa 74,6 milioane).

Separat, din bugetul de funcţionare, în valoare de aproximativ 344 de milioane, Consiliul Judeţean Prahova urmează să plătească salariile, rate şi dobânzi la credite, utilităţi, bunuri şi servicii. Cea mai mare parte, peste 100 de milioane, urmează să fie redirecţionată către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader. Acesta a precizat că tot din bugetul de funcţionare se vor finanţa şi lucrări de reparaţii la drumurile judeţene, intenţia fiind ca în 2019 să fie turnate covoare asfaltice pe 100 de kilometri, cu o alocare financiară de 30 de milioane de lei.

Sunt veşti bune şi pentru primăriile din Prahova, Consiliul Judeţean alocând 22 de milioane de lei pentru lucrări în parteneriat, după mai mulţi ani consecutivi în care bugetul la acest capitol se "învârtea" de regulă, cel puţin în prima parte a anului, în jurul sumei de 15 milioane.

Joomla SEF URLs by Artio