Primăria Ploieşti organizează o dezbatere publică privind bugetul pe 2019 al instituţiei. Consultarea este programată marţi, 23 aprilie, de la ora 18.00, la Teatrul "Toma Caragiu", iar ploieştenii sunt invitaţi să ia parte, pentru a afla planurile autorităţilor locale şi pentru a veni cu sugestii.

Proiectul de buget a fost publicat şi pe pagina de internet a municipalităţii, iar persoanele interesate au posibilitatea şi să transmită recomandări, în scris, prin Poştă, la adresa Piaţa Eroilor nr. 1A, sau la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Oricum nu e clar cât de multe lucruri vor schimba sugestiile primite, în contextul în care bugetul preconizat de autorităţile ploieştene arată o sumă foarte mică pentru investiţii. Mai precis, singura sursă identificată până acum pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare se leagă de tragerile disponibile din creditul bancar contractat în 2016, din care Primăria mai are la dispoziţie, în teorie, 44 de milioane de lei, însă a primit aviz de la Ministerul Finanţelor doar pentru circa 20 de milioane.

Din aceşti bani, autorităţile vor să folosească aproape 2.8 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la locuinţele sociale situate peste drum de Gara de Vest, pe strada Libertăţii, 12,23 milioane de lei pentru extinderea reţelelor subterane, în special în Mitică Apostol şi Mimiu, şi 5 milioane pentru începerea construcţiei la un nou pod peste calea ferată lângă Gara de Sud, în locul aşa-zisului pod de lemn, demolat anul trecut.

Joomla SEF URLs by Artio