Poliția Locală Ploiești a transmis, joi, o informare, după prima săptămână de aplicare a prevederilor hotărârii adoptate, miercurea trecută, de Consiliul Local Ploiești, care interzice, la nivelul municipiului, circulația căruțelor.

 

Reprezentanții Poliției Locale Ploiești au anunțat că, de la 1 noiembrie până în prezent, instituția a aplicat 10 amenzi, în valoare de .5.750 de lei, și a confiscat cinci căruțe și un căruț, în baza prevederilor H.C.L. nr. 432/31.10.2018, intrate în vigoare în prima zi a acestei luni.

În plus, agenții PLP au confiscat peste două tone deșeuri din construcții, 300 kg deșeuri reciclabile și au aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 lei - conform H.C.L. 228/2006.

Față de momentul în care căruțele circulau prin ploiești, fără ca nimeni să-i deranjeze pe "întreprinzătorii" de ocazie, dispuși să plimbe gunoaiele chiar și pe bulevardele din municipiu, să zicem că instituția este pe plus. Dacă ne gândim, însă, cam cât de des circulația din oraș era încurcată de căruțe, încărcate, după caz, cu pepeni, varză, cartofi sau deșeuri fel de fel... am zice că bilanțul unei acțiuni în forță ar fi trebuit să arate altfel.

Pe de altă parte să nu uităm că, așa cum APH scria săptămâna trecută, directorul interimar al Poliției Locale Ploiești, Adrian Vaida, s-a găsit să intre în concediu fix pe 1 noiembrie, în ziua în care era mai mare nevoie de un coordonator al acțiunilor în aplicarea noilor prevederi valabile la Ploiești (VEZI DETALII).

Un căruţaş prins circulând cu atelajul pe domeniul publică riscă o amendă  cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, conform hotărârii aprobate, pe 31 octombrie, de Consiliul Local Ploiești. Cei care folosesc atelajele sau cărucioarele trase ori împinse cu mâna pentru transportarea deșeurilor sunt pasibili de amenzi de până la 1.500 de lei și confiscarea vehiculului.

Foto: Poliția Locală Ploiești

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries