Intrat într-un ciclu în care parcă veştile proaste nu se mai terminau, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti oferă şi o veste bună. Unitatea urmează să primească aproape 4 milioane de lei de la Consiliul Judeţean Prahova, bani care vor fi folosiţi pentru reabilitarea secţiei ATI, realizarea unei zone acoperite pentru triajul pacienţilor, achiziţia de ventilatoare şi extinderea instalaţiilor de oxigen.

 

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a CJ Prahova figurează un proiect de rectificare bugetară, unde cele mai vizibile modificări sunt tocmai la Spitalul Judeţean. Unitatea va primi 3.992.000 de lei de la bugetul judeţului. Tot la capitolul venituri mai apar sume consistente şi din alte surse. Este vorba despre o alocare suplimentară de 3,99 milioane aşteptată de la Casa de Asigurări de Sănătate, plus încă una de fix 5 milioane de la Direcţia de Sănătate Publică.

În fişa de fundamentare transmisă către Consiliul Judeţean, pentru suma de aproape 4 milioane de lei, conducerea unităţii medicale a solicitat fonduri pentru demararea lucrărilor de reparații și igienizare la secția A.T.I. şi pentru realizarea unor spații acoperite pentru pacienți în zona de triaj Ambulator de specialitate, toalizând aproape 3 milioane, achiziționarea a şase ventilatoare, 900.000 lei, și extinderea instalației de oxigen la secțiile Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, 120.000 lei.

Proiectul de realizare a unor spaţii acoperite pentru pacienţi e anunţat după ce pe reţelele de socializare au apărut imagini revoltătoare, cu numeroşi bilnavi ţinuţi la coadă în ploaie, în curtea unităţii. Fotografiile şi filmările, realizate în această săptămână de jurnalistul ploieştean Victor Preda, au ajuns să fie dezbătute la televiziunile naţionale, inclusiv ministrul Nelu Tătaru luând atitudine şi solicitând schimbări la Judeţean.

Consilierii judeţeni urmează să dezbată proiectul vineri, de la ora 14.00. Este prima rectificare bugetară propusă în mandatul noului preşedinte, Iulian Dumitrescu, iar acesta preciza cu o zi înainte că a propus-o pentru a rezolva două urgenţe, pe de o parte asigurarea fondurilor pentru Spitalul Judeţean, pe de altă parte rezolvarea problemelor apărute la decontarea navetei pentru elevi.

Joomla SEF URLs by Artio