Consiliul Judeţean urmează să aloce o sumă de aproape 1,5 milioane de lei pentru susţinerea unor lucrări derulate de primăriile din Prahova. Propunerea urmează să intre marţi în dezbatere şi vine după ce, în iulie, autorităţile judeţene mai alocaseră peste 21 de milioane din bugetul pe 2019 tot pentru proiecte în parteneriat cu administraţiile locale din Prahova.

 

Pe nouă listă apar proiecte propuse de primăriile din Ploieşti, Slănic, Berceni, Cocorăştii Colţ, Măneciu, Sângeru, Surani şi Vadu Săpat. Este vorba despre proiecte noi, care au o alocare totală de aproape 1,25 de milioane de lei. Cea mai mare sumă, de 321.000 de lei, peste o cincime din total, e rezervată Ploieştiului, pentru amenajarea unei parcări în zona aşa-zisei plaje de la Parcul "Constantin Stere". Primăria Măneciu primeşte 200.000 de lei,  pentru un proiect denumit "Execuție modernizare drum și rigole strada Costești prin refacere carosabil prin asfaltare, amenajare acostamente, construire rigole și amenajare acces curți", în timp ce la Slănic ajung 150.000 de lei, pentru reparaţii la Casa de Cultură. Separat, pentru proiecte în derulare, Consiliul Judeţean pregăteşte o alocare de 200.000 de lei pentru modernizarea de drumuri locale în comuna Şoimari.

Alocarea propusă acum vine după ce, în iulie, consilierii au aprobat asocierea cu peste 60 de primării din Prahova pentru proiecte în parteneriat. Conform înţelegerilor, administraţia judeţeană suportă cea mai mare parte a cheltuielilor, în general primăriile venind cu o cofinanţare de 10% sau chiar mai puţin din valoarea totală.

Joomla SEF URLs by Artio