Argumentând că actuala structură e greu de modernizat sau extins, conducerea Consiliului Judeţean Prahova ia în calcul construirea unui nou spital judeţean de urgenţă, de la zero. E de aşteptat ca spre finalul acestui an să înceapă studiul de fezabilitate, care ar urma să arate, mai departe, la ce costuri ne putem aştepta pentru lucrări, cum şi unde ar urma să apară noua construcţie şi cât de utilă ar urma să se dovedească aceasta.

CJ Prahova a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice un anunţ de intenţie privind construirea unui nou spital judeţean de urgenţă, acesta vizând doar realizarea studiului de fezabilitate. Valoarea estimată, numai pentru documentaţia tehnică, este de aproximativ 12 milioane de euro, autorităţile mai anticipând că viitoarea construcţie, prevăzută cu 1.000 de paturi, plus toate facilităţile aferente, de la centre medicale anexate până la alei şi spaţii verzi, ar urma să se ducă undeva spre 200 de milioane de euro.

Conducerea Consiliului Judeţean a mai precizat că îşi doreşte să atragă fonduri pentru acest proiect prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Joomla SEF URLs by Artio