Forul legislativ ploieştean a aprobat, într-o şedinţă extraordinară derulată marţi, o rectificare de buget, alocând suma de 400.000 de lei pentru achiziţia de aparatură medicală, în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Primarul Adrian Dobre, iniţiator al proiectului de hotărâre, a anunţat că banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unui aparat de depistare rapidă a infectărilor. "Astăzi, a fost aprobată Hotărârea de Consiliu Local prin care am alocat suma de 400 mii lei pentru achiziționarea unui aparat Real-Time PCR, pentru depistarea noului coronavirus. Aparatul va fi pus la dispoziția medicilor specialiști ploieșteni. În costul aparatului este inclus și kitul de teste", a declarat Adrian Dobre.

"Vă reamintesc că problemele întâmpinate de dumneavoastră, în contextul actual al epidemiei de coronavirus COVID-19, trebuie semnalate la numerele de telefon ale Direcției de Sănătate Publică Prahova 0244/407 776, 0244/407780, 0244/407760, 0244/595402", a mai transmis primarul municipiului Ploieşti.

Şedinţa Consiliului Local Ploieşti a fost convocată şi ţinută în aceeaşi zi, cu uşile închise. Deşi presa nu a fost anunţată nici înainte nici după cu privire la proiectele dezbătute, ordinea de zi poate fi găsită pe pagina de internet a Primăriei, alături de o variantă mult spus sumară a proiectelor de hotărâre. Printre aceste proiecte care au fost puse în dezbatere astăzi s-a numărat şi o iniţiativă pentru modificarea regulamentului de funcţionare a CL, care va permite, pe viitor, în situaţii excepţionale precum pandemiile, desfăurarea şedinţelor prin videoconferinţă. Practic, singurii care ar fi nevoiţi să se deplaseze până la sediul administraţiei locale vor fi preşedintele de şedinţă şi angajaţii de la Informatic, care trebuie să supervizeze conexiunea.

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries