Ajunsă într-o situaţie de criză, în care abia găseşte fonduri în acest final de an pentru derularea serviciilor publice, Primăria Ploieşti întâmpină mari dificultăţi şi în privinţa bugetului de investiţii, iar 2019 se anunţă un an şi mai prost! Vorbind despre proiectele anului viitor, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat că bugetul de investiţii va fi "total insuficient".

 

La capitolul priorităţi de investiţii, edilul a menţionat asigurarea cofinanţării la o serie de proiecte europene propuse, pregătirea unor proiecte noi, în cadrul unui grup de acţiune locală, continuarea achiziţiei de autobuze diesel care începe în această toamnă şi, după întrebările jurnaliştilor, începerea demersurilor pentru noul spital municipal de urgenţă. În mare parte, proiectele de modernizare care vor începe în următoarea perioadă în Ploieşti vor fi finanţate fie de la UE, fie din creditul bancar contractat de municipalitate în 2016, asta pentru că bugetul local pentru anul viitor se anunţă foarte "subţire".

Adrian Dobre reclamă şi că bugetul pe 2019 nu poate fi momentan creionat, pentru că încă nu se ştie cu siguranţă ce sume din impozitul pe venitul global vor fi repartizate de la bugetul de stat, reclamând totodată că în 2018 Primăria a avut de suferit din cauza "revoluţiei fiscale", care i-a tăiat peste 40 de milioane de lei din buget şi că şi acum încă mai aşteaptă o tranşă consistentă de la Guvern, care ar urma să rezolve o parte din problemele financiare. "Pe parte de cheltuieli îl avem creionat. Ştim exact toate costurile pe care noi le avem pe partea de servicii de utilitate publică, pe partea de salarii. Din nefericire, pe partea de investiţii sumele sunt insuficiente, total insuficiente, aproape inexistente. Căutăm soluţii în continuare, probabil că o să şi venim cu un proiect la finalul acestei luni pentru capitolul de investiţii, de dezvoltare. În aceeaşi măsură, pentru a putea închide acest buget, ca prognoză, nu avem niciun fel de date cu privire la sumele pe care noi le vom încasa în 2019 din impozitul pe venit, încă sunt discuţii, pot spune chiar negocieri cu Ministerul de Finanţe pentru a stabili cuantumurile aferente fiecărei categorii de autoritate publică locală. Este foarte greu să anticipăm dacă va fi, cum s-a discutat la un moment dat, 65%, dacă va fi 55%. Vă daţi seama că fiecare procent înseamnă câteva milioane de lei în plus sau în minus. Dorinţa noastră este să fie peste 65%, pentru că astfel se acoperă acea pierdere de la finalul anului trecut", a declarat primarul Adrian Dobre.

Joomla SEF URLs by Artio