Probleme financiare la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. CSM, care încă mai are de achitat datorii către foştii sportivi şi antrenori care erau încadraţi ca persoane fizice autorizate, are acum un sechestru pe mai multe bunuri, dar şi restanţe de peste 10 zile către o parte din actualii colaboratori. Conducerea spune că tocmai a primit banii aşteptaţi de la Primăria Ploieşti şi că în scurt timp se vor rezolva ambele probleme.

Situaţia privind cheltuielile curente a fost semnalată de un antrenor, care într-o sesizare transmisă către redacţie acuză că, în timp ce personalul TESA a primit salariile pe data de 10, cum era şi cazul, antrenorii nu au fost nici acum plătiţi. Acesta mai arăta că nu este prima lună când apar întârzieri şi avertiza că ar putea urma un protest.

Contactat telefonic, directorul CSM Ploieşti, Cristian Nica, a declarat că situaţia este una izolată şi că astăzi tocmai s-au făcut plăţile prin bancă, fiind de aşteptat ca mâine cel mai probabil toată lumea să aibă banii.

Directorul economic al CSM Ploieşti, Luminiţa Albu, a explicat că abia ieri au intrat în bugetul clubului banii aşteptaţi de la Primăria Ploieşti, conform bugetului pe 2019. Aceasta a precizat că salariile către personalul din organigramă au fost plătite cu prioritate, conform legii, amintind că plăţile pentru antrenori se fac din bugetul de cheltuieli materiale, aceştia fiind încadraţi pe contracte de prestaţii sportive.

În privinţa sechestrului, acesta a fost pus pe mai multe vehicule aparţinând CSM Ploieşti, inclusiv pe autobuzele folosite pentru transportul la competiţii, însă conducerea dă asigurări că şi aici plăţile vor fi făcute în următoarea perioadă şi obstacolul va fi depăşit. Datoriile despre care vorbim au rezultat din litigii câştigate de foştii colaboratori, care reclamaseră că nu au mai fost plătiţi luni întregi, în perioada în care erau încadraţi ca persoane fizice autorizate iar Direcţia Economică din Primărie a refuzat să avizeze plăţile, solicitând să se găsească altă soluţie de încadrare a lor.

Joomla SEF URLs by Artio