Cătălin Vișean, managerul de la Spitalul de Pediatrie Ploiești, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, care îl declarase incompatibil. În ciuda sentinței definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cătălin Vișean nu a fost revocat din funcție, iar la nivelul Consiliului de Administraţie al unităţii medicale sunt inclusiv voci care discută despre o încercare de muşamalizare a cazului.

Cătălin Vişean a fost găsit incompatibil pentru că, în perioada 1 decembrie 2010-30 aprilie 2012,  a deţinut simultan cu funcţia de manager al Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti şi funcţia de consilier pe probleme sociale în cadrul Biroului parlamentar al deputatului Sever Voinescu. Vișean s-a judecat cu ANI în instanță, dar a pierdut, definitiv şi irevocabil. Acum, potrivit unor surse din administraţia ploieşteană, autorităţile îl menţin pentru că starea de incompatibilitate viza două calităţi pe care în prezent Vişean nu le mai are, acesta mutându-se deja de câţiva ani de la Boli Infecţioase la Pediatrie, încă din perioada în care Primăria promite un frumos şi nou spital de copii. Problema ţine de modul de interpretare a unui articol din legea privind integritatea, care spune că persoana "față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului".

Problema a fost dezbătută şi în forul de conducere al unităţii medicale, notează ziarulincomod.ro. Într-o adresă transmisă de Direcţia de Sănătate Publică în data de 12 noiembrie 2018 către Consiliul de Administrație al spitalului, către primarul Adrian Dobre, Consiliul Local Ploiești și Inspecția de Integritate, aceștia susțin că pe procesul verbal al ședinței CA din data de 2 noiembrie 2018, când a fost discutată situația lui Cătălin Vișean, “s-a omis să se menționeze propunerea de revocare din funcție a managerului”, mai notează sursa citată. În respectiva adresă se face referire și la o solicitare formulată de către Inspecția de Integritate către primăria Ploiești de încetare a contractului de management al lui Cătălin Vișean, dar despre care reprezentanții DSP spun că nu li s-a adus la cunoștință încetarea contractului.

Joomla SEF URLs by Artio