Conducerea Primăriei Ploieşti vrea să transforme gardurile mai multor clădiri publice în "expoziţii în aer liber", pe un model inspirat din lucrări derulate deja în Buzău sau Brăila.

 

Viceprimarul Cristian Ganea a declarat că a studiat portofoliul unei firme specializate în publicitate stradală care a lucrat până acum la proiecte similare în maimulte municipii din ţară şi că îşi doreşte ca şi la Ploieşti să înceapă în 2020 lucrări pentru modernizarea gardurilor de la mai multe unităţi de învăţământ, spitale sau sedii de instituţii din subordinea municipalităţii. Conceptul, implementat în ultimii doi ani în câteva localităţi, vizează transformarea unor garduri altfel monotone în adevărate spaţii expoziţionale, prin montarea unor panouri iluminate arhitectural care să ilustreze diverse scene. Panourile repsective pot prezenta, după caz, imagini cu Ploieştiul de altă dată, clădiri reprezentazive sau personalităţi culturale. La Ploieşti, în acest proiect ar putea fi incluse colegiile "I.L. Caragiale" şi "Jean Monnet", Şcoala "Sf- Vasile", sediul Poliţiei Locale, sediul Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, zona dedicată eroilor de la Cimitirul Bolovani şi Spitalul de Pediatrie, la ultimul gardul putând fi decorat cu imagini care să-i înveselească pe copii.

Firma respectivă a mai lucrat până acum în Buzău spre exemplu, unde gardul unei unităţi militare a fost cosmetizat în 2018, cu ocazia centenarului Marii Uniri, aici fiind amplasate panouri cu imagini din istoria Armatei Române, în timp ce la Brăila au intrat în acest an în reabilitare gardurile unor cimitire, pe un concept similar.

(Sursa foto: zarr.ro)

Joomla SEF URLs by Artio