La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești pot începe lucrările pentru extinderea și modernizarea obiectivului, după ce reprezentanții Consiliului Județean prahova au anunțat că au predat amplasamentul.

 

Investiția totală se ridică la 18.566.621 de lei, din care 6.700.260 de lei reprezintă cheltuieli nerambursabile iar 11.729.621,00 lei este contribuţia solicitantului. Proiectul „Extindere, reabilitare, modernizare și recompartimentare unitate de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești” este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional - POR 2014 – 2020, a anunțat CJ Prahova, menționând că lucrările fac parte dintr-un plan amplu, derulat de instituția are este administratorul spitalului.

"Astăzi a fost predat amplasamentul unde vor începe lucrările de extindere, reabilitare și modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU), din cadrul SJU Ploiești. Acestea vor fi efectuate în mai multe etape. Prima dată se va realiza extinderea UPU, iar ulterior, vor fi efectuate lucrări de reabilitare și modernizare a actualelor spații existente, moment în care activitatea UPU se va muta, pentru o perioadă, în zona ambulatoriului. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență la nivelul Unității de Primiri Urgențe Ploiești. Beneficiarii principalii ai proiectului vor fi pacienții din Prahova și din regiune, cei aflați în tranzit, dar și personalul medical și auxiliar care deservește UPU. Acesta va beneficia de un spațiu de lucru modern și extins față de situația actuală, cu o dotare corespunzătoare, în măsură să asigure eficiența și siguranța actului medical de urgență", a transmis conducerea CJ Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio