Conducerea Primăriei Ploieşti promite, pentru noul an, lucrări la noul laborator de radioteraăie oncologică, la pasajele pietonale subterane din Bariera Bucureşti, la un nou bazin olimpic de înot şi la sălile şi terenurile de sport de la şcoli şi licee. Coincidenţă sau nu, 2020, an electoral, ar mai putea să aducă şi repartizarea a peste 100 de loturi de case pentru familiile tinere, revoluţionari şi veterani de război.

 

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, şi viceprimarul Cristian Ganea au vorbit despre investiţiile prioritare din 2020. Primarul spune că lista de investiţii va fi definitivată după ce se lămuresc lucrurile privind bugetul de stat, în prezent contestat. El a anunţat, totuşi, patru obiective prioritare, toate contractate deja, şi anume construirea noului centru de radioterapie oncologică, finalizarea lucrărilor la podul de lângă Gara de Sud, în locul aşa-zisului pod de lemn, începerea lucrărilor la pasajele subterane din Bariera Bucureşti şi, cu puţin noroc, achiziţia a încă 12 autobuze diesel noi, după ce în 2018 şi 2019 fuseseră aduse 18 bucăţi.

În privinţa centrului de radioterapie, primarul a anunţat că proiectul tehnic a fost primit în decembrie şi avizat în CTATU, iar lucrările propriu-zise vor începe imediat ce vremea o va permite. "Teoretic, până la sfârşitul anului trebuie terminate, altfel ar exista riscul pierderii finanţării. Şi aşa suntem la limită, dar am făcut dovada că ne dorim să derulăm această investiţie, având semnat contractul pentru proiectare şi execuţie", a declarat Adrian Dobre, amintind că, potrivit parteneriatului, municipalitatea trebuie să realizeze clădirea, iar MInisterul Sănătăţii va oferi aparatura medicală.

Lista de investiţii a Primăriei Ploieşti ar putea fi completată şi cu proiectele europene, în eventualitatea în care unele dintre proiectele majore depuse în trecut de administraţia locală vor intra în lucru în acest an. Pe lângă obiectivele anunţate de primar, viceprimarul Cristian Ganea mai propune pentru acest an un program amplu de reabilitare a sălilor de sport de la şcolile şi liceele din municipiu, dar şi oferirea de terenuri de case pentru tineri şi pentru veterani de război şi revoluţionari.

Viceprimarul a mai vorbit despre construirea unui bazin de înot la standarde olimpice, în spatele Hipodromului, posibil din fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, dar şi despre realizarea unor terenuri de fotbal la unităţile de învăţământ situate în spatele Pieţei Aurora. "Pentru bazinul olimpic, am avut discuţii anul trecut ca el să fie realizat prin CNI. Între timp, s-a schimbat guvernarea, s-a schimbat, automat, şi ministrul Dezvoltării, dar sper în continuare ca acest obiectiv să primească finanţare. Tot în această zonă vrem să oferim în acest an loturi de case. În planul urbanistic sunt incluse 70 de loturi de câte 300 de metri pătraţi pentru familiile tinere şi 60 de loturi de câte 500 de metri pătraţi pentru veterani de război şi revoluţionari. De asemenea, în doresc ca, prin Direcţia Tehnic-Investiţii, să avem un program de reparare a sălilor de sport de la unităţile de învăţământ. Un alt obiectiv pentru 2020 este înfiinţarea a două sau trei terenuri de fotbal, în funcţie de spaţiul disponibil, pe strada Minerva, în zona şcolilor existente aici", a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Joomla SEF URLs by Artio