Cu un buget sărac în 2019, marcat de majorarea cheltuielilor şi scăderea veniturilor, Primăria Ploieşti a primit şi o veste bună, fiind anunţată că va putea să ia încă 20 de milioane de lei de la bancă, dintr-un credit aprobat acum trei ani. Autorităţile pregătesc noua listă de investiţii, anunţând că aceşti bani ar putea fi folosiţi pentru începerea lucrărilor de asfaltare în Mitică Apostol, modernizarea sistemului de semaforizare şi prelungirea străzii Laboratorului.

 

Conducerea Primăriei Ploieşti a primit acceptul de la Comisia de Avizare a Împrumuturilor Locale (CAIL) din Ministerul Finanţelor pentru a trage şi ultima tranşă de aproximativ 20 de milioane de lei rămasă disponibilă din creditul de la EximBank luat în 2016. Iniţial, aceşti bani erau luaţi în calcul pentru investiţii abia anul viitor. Modificarea, venită în contextul intenţiei de refinanţare a unor credite mai vechi, îi permite acum administraţiei ploieştene să includă noi proiecte pe lista de investiţii, una care oricum, în 2019, era susţinută numai din banii luaţi din credit.

Viceprimarul Cristian Ganea a declarat marţi că noua listă de investiţii va cuprinde începerea asfaltărilor pe străzile canalizate din Mitică Apostol, acoperind totuşi doar o parte din necesar, în contextul în care întregul proiect e evaluat la peste 60 de milioane. Tot din aceşti bani, Primăria intenţionează să se ocupe de îmbunătăţirea sistemului de semaforizare, proiect evaluat la 5 milioane de lei, străpungerea Laboratorului, pentru prelungirea acestei străzi pe lângă gardul de la British American Tobbaco, până la intersecţia cu Gheorghe Grigore Cantacuzino (4,48 milioane), reamenajarea pavajului din faţa Galeriilor Comerciale (1,4 milioane) şi modernizarea Bulevardului Republicii (10 milioane).

Joomla SEF URLs by Artio