Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în această săptămână, bugetul instituţiei pe 2020 şi alocarea unei sume de peste 27 de milioane de lei pentru dezvoltarea localităţilor. Printre beneficiari se numără şi Primăria Ploieşti, pentru proiectul de construire a unui centru de radioterapie oncologică.

 

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, joi, fără contradicţii sau controverse, bugetul pe 2020, din care două treimi sunt "înghiţite" de cheltuielile de funcţionare, în special salarii şi necesităţi la nivelul DGASPC-ului, iar o treime revine pentru proiecte de modernizare. Din totalul de aproape 500 de milioane de lei, puţin peste 27 vor ajunge la primăriile din judeţ, pentru susţinerea programelor de infrastructură şi dezvoltare locală.

Cea mai mare sumă va merge la Ploieşti. Municipiul reşedinţă de judeţ va primi un milion de lei. Banii merg pentru construirea unui nou centru de radioterapie oncologică, proiect în care Ministerul Sănătăţii aduce aparatură medicală de ultimă generaţie, iar autorităţile locale trebuie să construiască imobilul. Chiar şi aşa, Primăria înregistrează întârzieri mari, cu riscul să piardă finanţarea pentru aparatură dacă nu finalizează în 2020 construcţia, încă neîncepută! Consiliul Judeţean Prahova a acordat şi anul trecut peste 4 milioane de lei, iar acum preşedintele instituţiei, Bogdan Toader, a mai anunţat că, pe lângă milionul deja alocat, încă un milion va fi acordat în primăvară, în funcţie de economiile care se vor înregistra la bugetul de deszăpezire.

Pe acelaşi subiect: 

Mai departe, în ordine, cele mai mari sume ajung la Vălenii de Munte, Boldeşti Scăeni şi Băicoi, câte 700.000 de lei, urmate de Mizil, cu 600.000, Breaza, Buşteni şi Comarnic, cu câte 500.000 de lei. La nivelul comunelor, cele mai mari sume ajung la Valea Călugărească, 500.000 de lei, Băneşti, 420.000, Cornu, 400.000, Tomşani, 380.000, şi Vărbilău, 360.000 de lei.

Faţă de lista supusă dezbaterii, consilierii judeţeni au făcut câteva modificări minore, luând bani de la câteva primării pentru a acorda, în total, o sumă de 240.000 la Păuleşti, comună care iniţial nu beneficia de nicio alocare. Amendamentul a fost propus de consilierii PNL, coincidenţă sau nu după ce primarul din Păuleşti a anunţat că lasă PSD-ul ca să treacă la liberali.

Banii repartizaţi de CJ Prahova provin din cota de 6% venită de la bugetul de stat, din impozite pe venit.

Joomla SEF URLs by Artio