Se scumpeşte ridicarea deşeurilor. Locuitorii din Ploieşti şi alte trei oraşe din Prahova urmează să plătească tarife mai mari la salubritate, începând din această lună. Decizia de majorare a fost aprobată astăzi, într-o şedinţă susţinută de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor Prahova.

La câteva zile de la majorarea tarului pentru salubritate în cele 32 de localităţi rurale încadrate în sectoarele 2 şi 6 din Prahova, deservite de operatorul Rosal, ADI Deşeuri, reunită astăzi în şedinţă, a aprobat şi o creştere de preţ pentru zona urbană. În aceste sectoare, oraşele vizate sunt Plopeni, Slănic şi Boldeşti Scăeni, alături de municipiul Ploieşti. În toate cele patru localităţi urbane, tarif creşte, începând cu data de 1 ianuarie 2019, de la 6,29 la 9,5 lei de persoană, cu tot cu TVA, sumă ceva mai mică decât cea solicitată iniţial de operatorul de salubritate, de 10,69 lei.

Anterior, ADI aprobase şi o majorare de tarif pentru celelalte 32 de localităţi urbane încadrate în aceeaşi zonă, de la 4,41 la 5,5 lei de persoană pe lună.

Deciziile din această săptămână au fost luate de ADI Deşeuri la solicitarea de reechilibrare a contractului transmisă de firma de salubritate, care a invocat că, din momentul pregătirii documentelor pentru master-planul de salubritate şi până la zi, au intervenit foarte multe modificări, vizând numericul populaţiei din aceste localităţi, dar şi cheltuielile pentru plata salariilor şi combustibil.

Joomla SEF URLs by Artio