Primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, a anunțat, duminică, noi măsuri care vor fi adoptate la nivelul localității, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

 

Potrivit edilului, până la acest moment, la Băicoi nu a fost confirmat confirmat niciun caz de infectare cu coronavirus, dar cinci persoane se află în autoizolare la domiciliu pentru că s-au întors recent din Italia. "Persoanele aflate în autoizolare sunt verificate de două ori pe zi, de către Poliţia Locală, dacă respectă condiţiile impuse de lege. Menţionez faptul că cei care nu respectă autoizolarea sunt pasibili de dosar penal şi amendă de până la 20.000 de lei", a menționat primarul localității.

În plus, începând de luni, 16 martie, autoritățile locale vor trece la dezinfectarea străzilor şi a locurilor publice, iar la sediul Primăriei va funcționa o linie Telverde la care locuitorii oraşului pot sesiza problemele legate de starea de urgenţă.

Edilul a reamintiti măsurile de prevenire recomandte de autoritățile centrale și a făcut un apel către locuitorii din Băicoi, în sensul repsectării acestora pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19:

1.spălaţi vă cât mai des pe mâini.

2.evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii.

3.nu vă atingeţi cu mâinile ochii, nasul şi gura.

4.nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care sunt prescrise de medic.

5.curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool.

6.utilizaţi masca de protecţie.

7.sunaţi la 112 sau la sediul Primăriei Oraş Băicoi dacă aveţi febră sau tuşiţi.

8.evitaţi sau limitaţi deplasările de la domiciliu.

9.sesizaţi urgent Primăria Oraş Băicoi dacă aveţi cunoştinţă de persoane care revin în oraş din ţările afectate.

"Rog locuitorii oraşului Băicoi să nu intre în panică, împreună să gestionăm şi să depăşim acest moment critic.

În calitatea de primar al oraşului voi posta zilnic un comunicat în care voi explica baicoienilor situaţia reală în care se află oraşul nostru pentru a evita impactul zvonurilor false apărute pe reţelele de socializare" se încheie mesajul primarului din Băicoi, Marius Constantin.

Joomla SEF URLs by Artio