Administraţie

Administraţie

Autorităţile ploieştene au depus oficial astăzi cererea pentru includerea proiectului de construire a viitorului Spital Municipal de Urgenţă pe lista obiectivelor care vor fi realizate de Compania Naţională de Investiţii.

Read more: Primăria Ploieşti a depus cererea pentru includerea viitorului spital municipal pe lista CNI
Administraţie

O avarie important s-a produs, la finalul săptămânii trecute, la sistemul de termoficare din zona Mihai Bravu – Centru – Democrației, lăsând cartiere întregi fără apă caldă și încălzire, în una dintre cele mai friguroase zile din acest sezon. Au fost afectate și instituții publice, dar și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.

Read more: Avarie la sistemul de termoficare din Ploiești. Consilierul județean Mihai Apostolache avansează...
Administraţie

Administraţia ploieteană se alătură demersurilor începute de Asociaţia Municipiilor din România, care a solicitat ca Guvernul să deconteze din bugetul de stat pe 2021 cheltuielile făcute de autorităţile locale pentru pregătirea şi funcţionarea centrelor de vaccinare anti-COVID.

Read more: Ploieştiul solicită două milioane de lei de la Guvern pentru centrele de vaccinare
Administraţie

Veste bună pentru ploieştenii care locuiesc în Mitică Apostol! Structura regională din cadrul Administraţiei Apelor Române a transmis astăzi un acord de principiu pentru construirea unei staţii de epurare la nivelul cartierului şi deversarea într-un canal colector deja existent, care duce înspre Buda. Schimbarea soluţiei tehnice înseamnă o uriaşă economie de bani şi timp, în condiţiile în care, în prima variantă, reţeaua de canalizare aflată în curs de introducere în Mitică Apostol ar fi trebuit racordată la cea din restul municipiului printr-o conductă care ar fi trebuit să treacă pe sub Centura de Vest şi pe sub magistrala CFR care deserveşte Gara de Vest.

Read more: Economie de bani şi timp la canalizarea din Mitică Apostol, după un acord transmis azi de Apele...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în şedinţa extraordinară programată astăzi, proiectul pentru schimbarea amplasamentului viitorului spital municipal de urgenţă. Autorităţile vor să realizeze construcţia în zona de sud, în spatele Hipodromului, calculând că ideea iniţială de amplasare la fosta unitate militară de pe Torcători ar fi durat mult mai mult şi risca să pună în pericol finanţarea aşteptată pentru acest proiect de la Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării.

Read more: Proiectul propus de primarul Volosevici pentru noul spital municipal din Ploieşti, aprobat de...
Administraţie

O nouă șansă pentru cei care au în proprietate apartamente din blocuri încadrate în clasă de risc seismic, implicit pentru mii de prahoveni. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației elaborează un proiect de act normativ în vederea alocării sumei de 1 miliard de lei, în tranșe, pe o perioadă de patru ani, în vederea consolidării clădirilor cu risc seismic 1 și 2.

Read more: Ministerul Dezvoltării reia programul pentru reabilitarea blocurilor cu risc seismic. Finanțările...
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că renunţă la ideea de amenajare a viitorului spital municipal pe terenul fostei unităţi militare de pe strada Torcători şi propune ca acesta să fie construit în zona de sud, pe strada Ghighiului. Măsura este luată pentru a grăbi procedurile, crescând şansele ca obiectivul de investiţii să intre astfel pe lista sinteză propusă pentru 2021 de Compania Naţională de Investiţii.

Read more: Un nou amplasament propus pentru viitorul spital municipal din Ploieşti. Consiliul Local se...
Administraţie

Primăria Ploieşti pune la dispoziţia oamenilor un număr de telefon pentru sesizări legate de situaţia din unităţile de învăţământ. Începând de astăzi, veţi putea trimite sesizări legate de eventualele lipsuri sau probleme din interiorul grădiniţelor sau şcolilor, mergând până la problemele de trafic din zona acestor unităţi.

Read more: La ce număr îi poţi trimite sesizări primarului Volosevici legate de situaţia din şcoli
Joomla SEF URLs by Artio