Reunit joi, Consiliul Local Ploieşti a decis amânarea dicuţiei privind bugetele pe 2019 ale Primăriei şi structurilor subordonate, reclamând că aceste documente au suferit modificări inclusiv noaptea trecută şi că versiunile finale le-au fost prezentate abia în minutele dinaintea şedinţei. Consecinţele acestei amânări fac ca, până la o aprobare oficială, administraţia ploieşteană să funclioneze în continuare la cote de avarie, pe o formulă raportată la cheltuielile anului anterior şi fără posibilitatea iniţierii de investiţii noi. Oricum, şi dacă era aprobat, bugetul pe 2019, unul extrem de sărac, n-ar fi garantat proiecte de dezvoltare.

O altă consecinţă majoră ţine de subvenţiile la apă caldă şi căldură, că tot s-au aflat pe ordinea de zi ale şedinţei de joi două proiecte vizând termoficarea. Prevederile anterioare sunt că municipalitatea va acorda subvenţii la tarif, însă numai după ce va avea bugetul aprobat, lucru care, iată, nu se întâmplă.

Citiţi şi: 

Primarul Adrian Dobre a argumentat că proiectul de buget pe 2019 a fost publicat pe site-ul instituţiei şi prezentat într-o dezbatere publică, dar tot el a recunoscut că miercuri, în ziua dinaintea şedinţei CL, au avut loc discuţii cu toţi directorii din subordine, până târziu în noapte, pentru reducerea unor cheltuieli, ceea ce a adus modificări importante la secţiunea de cheltuieli. Acest lucru a fost motivat şi de consilierii de la PSD, ALDE şi PMP, care au votat pentru scoaterea acestor proiecte de pe ordinea de zi.

Joomla SEF URLs by Artio