Autorităţile ploieştene vor să preia în patrimoniu un teren de 7,3 hectare de la fosta unitate militară de pe strada Torcători, deţinut în prezent de Ministerul Apărării, cu intenţia de a construi aici viitorul Spital Municipal de Urgenţă, dar şi de a reliza locuinţe ANL şi spaţii verzi. Proiectul de hotărâre de Consiliu Local pentru solicitarea acestei parcele a fost amânat de două ori, în şedinţele de joi şi de astăzi ale forului legislativ, decizia dând naştere de fiecare dată unor scandaluri între reprezentanţii PNL şi cei ai PSD şi ALDE, care deţin majoritatea în Consiliul Local Ploieşti.

Joi, la şedinţa ordinară pe luna decembrie a forului legislativ municipal, proiectul de hotărâre nu a putut intra pe ordinea de zi, neavând avizul de la comisia de patrimoniu a CL, ceea ce l-a făcut pe primar să acuze că există un boicot din partea consilierilor PSD-ALDE, respectiv pe aceştia să-i acuze de incompetenţă pe reprezentanţii executivului, argumentând că proiectul nu ajunsese la comisia respectivă. Vineri a fost convocată o nouă şedinţă de Consiliu Local, însă din nou s-au găsit argumente pentru amânarea proiectului.

Propunerea vizează trecerea unui teren de la MApN la Primăria Ploieşti, în suprafaţă de 7,3 hectare, dezmembrat dintr.o parcelă de peste 9 hectare, după ce Ministerul Apărării ar fi decis să îşi păstreze circa două hectare şi şi-a manifestat disponibilitatea pentru a preda municipalităţii diferenţa, conform explicaţiilor oferite de reprezentanţii Primăriei.

Joomla SEF URLs by Artio