dezinsectie tantarVestea mult aşteptată de ploieşteni a venit marţi, când conducerea Primăriei a anunţat că a semnat contractul pentru realizarea serviciilor de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie. Vorbim despre un acord-cadru cu o durată de patru ani, în urma unei licitaţii de durată câştigate de firma Coral Impex, care va începe zilele acestea intervenţiile pe domeniul public pentru combaterea insectelor.

Blocajul acestui serviciu a început în toamna lui 2015, când funcţionarii din Direcţia Economică a Primăriei Ploieşti au refuzat să mai avizeze plăţile în cadrul vechiului contract. Marele necaz este că autorităţile n-au reuşit să finalizeze la timp o nouă licitaţie, întârziere pusă pe seama unor schimbări în legislaţia achiziţiilor publice. Lansată într-un final, procedura de selecţie a mai fost şi blocată de contestaţii. Astfel se face că abia în această săptămână a putut fi semnat contractul pentru deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie.

Primarul Adrian Dobre a declarat astăzi că acest acord are o durată de patru ani, cu o valoare anuală estimată la 6,5 milioane de lei. Edilul a promis că, pe viitor, pentru a evita blocajele din ultima perioadă, se va asigura că demersurile pentru noua licitaţie vor fi lansate din timp, cu un an şi jumătate înainte de expirarea contractului.

Joomla SEF URLs by Artio