Primarii localităților rurale din Prahova s-au reunit, miercuri, în prezența prefectului județului, Cristian Ionescu, și a președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru a alege noua conducere a Asociației Comunelor din România – filiala Prahova.

La eveniment a fost prezentat bilanțul pe 2020 al filialei ACoR și au avut loc alegerile pentru alegerea unei noi conduceri. Cu acest prilej, prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, le-a reamintit edililor prezenți cât de important este rolul pe care îl au, pentru comunitățile pe care le reprezintă, subliniind totodată necesitatea implicării aleșilor locali în gestionarea actuali crize epidemiologice.

“Este prioritar să luați în calcul faptul că de noi toți depinde revenirea la o viață normală. Atât în calitate de prefect, dar și ca o rugăminte personală, vă îndemn să ne mobilizăm și să ne implicăm în buna desfășurare a campaniei de vaccinare și în aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei de Covid 19. Am toată încrederea că în administrația prahoveană se lucrează cu responsabilitate și sunt unități administrativ teritoriale unde există dorință, proiecte pe termen mediu și lung, personal bine instruit. Este loc și de mai bine!“, a subliniat Cristian Ionescu, făcând apel la cei prezenți să lucreze în echipă, indiferent de culoarea politică.

Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu le-a transmis, de asemenea, aleșilor locali să colaboreze pentru implementarea programelor și proiectelor derulate, asigurându-I totodată că, indiferent de partidul din care fac parte, ușa sa le va fi mereu deschisă, în vederea susținerii demersurilor pentru a face din Prahova cel mai dezvoltat județ din România.

În cadrul alegerilor derulate miercuri, Vasilică Diaconu, primarul localității Măgurele, a fost ales președintele Asociației Comunelor din România – filiala Prahova. Acesta și-a anunțat strategia, subliniind că dorește să colaboreze cu toți primarii din județ și, în acest scop, vor fi organizate întâlniri zonale pentru identificarea problemelor cu care se confruntă fiecare comună și a proiectelor care pot veni în sprijinul comunităților locale din Prahova.

În cadrul aceleiași reuniuni, Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi, a fost ales prim-vicepreședinte al ACoR – filiala Prahova, iar ca vicepreședinți au fost aleși Cosmina Ramona Pandele - primarul comunei Berceni, Robert Viorel Nica – primarul comunei Lipănești, Cornel Nanu – primarul comunei Cornu, Ion Savu – primarul comunei Bucov și Iulian Cristian Bîgiu – primarul comunei Aluniș. Secretar este Violeta Gonțea, primarul comunei Drajna. Din conducerea ACoR – filiala Prahova mai fac parte, conform rezultatului alegerilor de miercuri, în calitate de membri, Ioana Neagu – primarul comunei Valea Călugărească,Tudor Sandu – primarul comunei Păulești și Mihai Florin Pelin – primaul comunei Tomșani.

Foto: Prefectura Prahova

Joomla SEF URLs by Artio