Conştient că bugetul local pe 2019 nu permite absolut nicio investiţie majoră, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, solicită un împrumut bancar, în valoare de 68,6 milioane de lei, din care ar urma să fie finanţate opt proiecte de investiţii, printre care construirea unui centru de radioterapie oncologică, modernizarea reţelelor de canalizare sau refacerea a 26 de locuri de joacă. Propunerea, care urmează să fie discutată în această săptămână de forul legislativ local, este la aproape o treime faţă de suma pe care edilul o avansase iniţial, în mai multe încercări de contractare a unui credit care au fost respinse de Consiliul Local.

 

Înţelegem din noua listă că primarul Adrian Dobre a făcut o prioritizare a proiectelor, renunţând la o parte dintre cele propuse iniţial şi venind acum cu opt obiective de investiţii care ar urma să fie realizate, integral sau parţial, cu banii care vor fi luaţi de la bancă. Pentru centrul de radioterapie, valoarea totală a lucrărilor e estimată la 14,7 milioane de lei, iar Primăria Ploieşti intenţionează să ia 10,7 milioane de la bancă. Restul sumei ar urma să vină tot dintr-un credit, de data asta unul mai vechi, contractat în 2016 şi din care încă se mai pot face trageri. 

De asemenea, proiectele pentru canalizări sunt estimate la o valoare totală de 166 de milioane, doar 22 de milioane fiind prevăzute pentru aceste investiţii pe lista propusă pentru acest credit.

Pe acelaşi subiect: 

Celelalte şase proiecte propuse vizează prelungirea străzii Laboratorului, pe lângă fabrica de ţigări, până la intrarea în Gheorghe Grigore Cantacuzino, proiect estimat la aproape 4,5 milioane de lei, asfaltări în cartierul Râfov, pe străzile Târgului, Intrarea Lanului, Trenului, Izlazului, Uzinei, Traian Săvulescu şi Pieţii, pentru care se solicită 4,6 milioane, consolidarea unui imobil cu risc seismic deţinut de municipalitate pe strada Mihai Bravu nr. 13, cu 924.000 de lei, reamenajarea a 26 de locuri de joacă, pentru puţin peste 10 milioane, construirea de locuinţe sociale în cartierul bereasca, pentru 8,4 milioane, şi lucrări pentru obţinerea autorizaţiei ISU la mai multe unităţi de învăţământ din Ploieşti, cu o solicitare de aproape 7,4 milioane de lei.

Propunerea este pentru un credit pe 13 ani, din care primii trei să fie de graţie. Proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Dobre urmează să intre joi în dezbaterea Consiliului Local Ploieşti.

Joomla SEF URLs by Artio