Conducerea Primăriei Ploieşti a convocat în această săptămână o şedinţă de lucru pe tema curăţeniei din municipiu, la care au participat reprezentanţi de la Rosal, Regia Autonomă de Servicii Publice, SGU, Poliţia Locală şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor. Discuţiile au vizat programul de ridicare a gunoaielor, numărul mare de sesizări din ultimele săptămâni, spaţiile verzi unde SGU trebuie să se ocupe de curăţenie, dar şi lipsa de spirit civic a ploieştenilor care aruncă gunoaie în locuri nepermise sau vandalizează platformele de colectare selectivă. Pentru aceştia, autorităţile locale anunţă sancţiuni contravenţionale mai drastice şi inclusiv... pândă!

Autorităţile au discutat în cadrul şedinţei despre mărirea numărului şi valorii amenzilor pentru persoanele care aruncă gunoaie în locuri neamenajate, primarul Dobre solicitând ca protocolul existent între Regia Autonomă de Servicii Publice şi Poliţia Locală să se extindă şi la schimbul doi, dar şi ca reprezentanţii RASP să vină cât mai repede cu o propunere de hotărâre de Consiliu Local pentru majorarea cuantumurilor sancţiunilor contravenţionale. "Veniţi cu un proiect cât mai repede, pentru că el trebuie să stea 30 de zile pe site, în dezbatere", i-a transmis primarul Adrian Dobre directorului RASP Ploieşti, Raul Petrescu, acesta confirmând, la rândul său, că se lucrează la nivelul Regiei la acest lucru. Pe aceeaşi linie, primarul Dobre a cerut o colaborare mai strânsă între RASP şi Poliţia Locală şi inclusiv acţiuni de pândire a contravenienţilor. "Către Poliţia Locală şi colegii de la RASP, vă rog eu mult de tot, sunt puncte nerge în municipiul Ploieşti care deja sunt nu cunoscute, ci megacunoscute. Dacă e nevoie, faceţi pândă sau, dacă nu, angajaţi o firmă care să-i prindă pe cei care depozitează acolo. Sunt vreo 20-30 de puncte negre arhicunoscute, găsiţi o soluţie până facem monitorizarea video, să fie patrulă cât mai frecventă sau pândă!", a mai transmis edilul în timpul şedinţei, argumentând că, dacă Poliţia Locală nu face faţă, ia în calcul şi externalizarea acestui serviciu, în ideea că "decât să dăm banii de fiecare dată pentru ridicarea acestor deşeuri, mai bine cu banii ăştia angajăm o firmă şi cred că suntem mult mai eficienţi".

Primarul Ploieştiului le-a cerut şi reprezentanţilor firmei de salubritate, Rosal Grup, să facă treceri mai dese în zona platformelor de colectare a deşeurilor, atât pentru ridicarea gunoaielor, cât şi pentru spălarea acestor platforme.

Joomla SEF URLs by Artio