Veste aproape bună pentru ploieşteni! Primăria urmează să primească, la începutul lunii viitoare, o importantă tranşă de bani repartizată de la bugetul de stat, prin Direcţia Regională de Finanţe, în baza impozitului pe venit, urmând ca şedinţa pentru rectificarea bugetului local pe 2018 să aibă loc pe 10 decembrie şi să asigure fondurile necesare până la finalul anului, pentru o sumedenie de servicii publice aflate în criză de bani, precum transportul în comun, salubritatea, deszăpezirea, iluminatul public sau întreţinerea parcurilor. Există, evident, şi câteva veşti proaste, prima, evident, fiind că aceşti bani vin foarte aproape de finalul anului şi nu mai ajută cu nimic instituţia la capitolul investiţii. A doua este că de aceste alocări depinde şi spectacolul de Revelion.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a discutat astăzi, în tradiţionala conferinţă de marţi susţinută în Palatul Administrativ, despre situaţia bugetului local pe 2018, care a înregistrat în ultimele luni probleme la acoperirea cheltuielilor de funcţionare, pentru mai multe servicii publice esenţiale. Edilul susţine că, prin economiile înregistrate în ultima perioadă, plus veniturile care vor intra de la Direcţia de Finanţe, Ploieştiul va reuşi să îşi acopere în acest an aceste cheltuieli. El s-a plâns, însă, că respectivii bani nu au sosit mai devreme. "Trebuie să primim de la Direcţia Regională a Finanţelor Publice cota aferentă lunii şi, bineînţeles, vom avea o rectificare bugetară. Am stabilit să vedem ce economii sunt făcute pe cheltuielile care erau prevăzute în buget pentru diverse activităţi, bunuri şi servicii, salarii, dar şi investiţii din partea instituţiilor din subordine, această analiză trebuie făcută până pe data de 10 decembrie, pentru a avea o şedinţă de Consiliu în care vom face o rectificare bugetară. Trebuie întâi să ne acoperim cheltuielile de funcţionare: serviciile de utilitate publică, transport, salubritate-deszăpezire, iar apoi, dacă mai rămân sume, putem să ne gândim şi la suplimentarea bugetului de investiţii, însă suntem la final de an şi nu mai putem antama alte investiţii, pentru că nu mai este timpul necesar. De aceea spuneam că era mai bine dacă primeam aceste cote mai devreme", a afirmat, astăti, primarul Ploieştiului.

Adrian Dobre s-a plâns că Guvernul a întârziat această tranşă din cota IVG, dar şi transmiterea informaţiilor privind cotele pe 2019. "Din nefericire, această situaţie este la nivel naţional, a fost o decizie a Ministerului Finanţelor. Lucrurile erau foarte clare, noi am depăşit deja cotele care ne-au fost atribuite cu ceva timp în urmă, în sensul că veniturile adunate la buget au fost mai mari decât Ministerul de Finanţe previzionase. Ar fi fost normal ca această cotă să ne fie repartizată până pe data de 31 octombrie, nu s-a întâmplat lucrul acesta, n-am înţeles această prudenţă exagerată, pentru că impozitul pe venit este o sumă cât de cât constantă, nu are oscilaţii foarte mari. Pe de altă parte, noi nici în clipa asta, când mai avem câteva zile şi intrăm în luna decembrie, nu putem să începem să gândim bugetul pe anul viitor, pentru că nici până în prezent noi nu ştim ce cote vom primi, nici măcar ca procent, nu mai vorbim de cuantum", s-a plâns primarul.

Veştile proaste nu se opresc aici! Cum vă spuneam mai devreme, banii pentru spactacolul de Revelion din centrul Ploieştiului ar urma să fie asiguraţi tot odată cu această rectificare bugetară programată pe 10 decembrie. Întrebarea este dacă municipalitatea va mai avea timp din acel moment şi până pe 31 decembrie să organizeze procedurile de achiziţie necesare, astfel încât să aducă o scenă, instalaţii de lumini şi sonorizare şi, cel mai important, artiştii, în condiţiile în care, cel mai probabil, numele mari au deja programul pentru Revelion bătut în cuie de mult timp, ceea ce înseamnă - presupunând că se va ţine până la urmă un concert - că Primăria Ploieşti fie va aduce la spectacol nume de mâna a doua sau a treia, fie va avea nevoie de un noroc nebănuit ca să aducă pe scenă artişti consacraţi. Răspunzând astăzi întrebărilor pe această temă, primarul Adrian Dobre a afirmat că temerile sunt nejustificate şi că "există timp suficient" pentru organizarea procedurilor necesare.

Joomla SEF URLs by Artio