Continuă sancţiunile transmise de administraţia ploieşteană operatorului de salubritate! Primarul Adrian Dobre a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, că amenzile acordate în ultimele zile depăşesc 200.000 de lei, afirmând şi că au existat discuţii cu reprezentanţii Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice cu privire la posibilitatea retragerii licenţei de funcţionare de la ANRSC. Termenul decisiv e fixat peste trei zile, însă, chiar şi în scenariul unei suspendări, operatorul va fi obligat să mai presteze timp de trei luni, a anunţat astăzi primarul, dând asigurări că deszăpezirea Ploieştiului nu va fi afectată.

 

Primăria Ploieşti trimisese şi un comunicat de presă cu privire la situaţia licenţei, explicând că au existat discuţii cu reprezentanţii ANRSC, cărora autorităţile locale le-au transmis nemulţumirile legate de curăţenia municipiului. Marţi, în cadrul obişnuitei întâlniri săptămânale cu reprezentanţii presei locale, Adrian Dobre a detaliat, precizând că pe data de 14 decembrie va trimite o situaţie oficială către ANRSC. "Pe de altă parte, voi continua demersurile pentru încetarea contractului privind ridicarea deşeurilor. Decizia se poate lua doar de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor. Noi suntem într-o regiune cu 36 de localităţi, trebuie adoptate hotărâri în acest sens în fiecare consiliu local", a adăugat primarul.

Întrebat cum au justificat reprezentanţii operatorului situaţia actuală, primarul municipiului Ploieşti a spus că, în discuţiile purtate, oficialii Rosal s-au plâns că tariful actual este foarte mic. De altfel, aceştia au trimis, potrivit lui Adrian Dobre, o solicitare de majorare a tarifului de la 5,25 la aproape 9 lei fără TVA.

"Deşi au fost numeroase acţiuni întreprinse, au fost peste 100 de amenzi date, din nefericire operatorul economic nu a înţeles care este realitatea din municipiul Ploieşti şi în continuare avem probleme pe foarte multe străzi. Inclusiv preşedintele ANRSC a atras atenţia asupra situaţiei din Ploieşti. În aceeaşi măsură, a atras atenţia, dacă operatorul nu reuşeşte să gestioneze cum trebuie acest serviciu, că există riscul major de suspendare temporară a licenţei de funcţionare. Totodată, am solicitat şi sprijinul cetăţenilor, printr-o acţiune de strângere de semnături cu privire la nivelul calităţii acestui serviciu. Am solicitat sprijinul organizaţiilor asociaţiilor de proprietari din Ploieşti, iar cu asociaţiile neafiliate la organizaţiile importante ţinem legătura prin intermediul Biroului de monitorizare a activităţii asociaţiilor. În aceeaşi măsură, la sediile instituţiilor din subordinea Primăriei vor exista tabele de strângere de semnături privind calitatea acestui serviciu de utilitate publică", a declarat, marţi, primarul Adrian Dobre.

Vedeţi VIDEO cu declaraţia întreagă AICI!

 

Vă prezentăm, mai jos, şi comunicatul oficial transmis de Primăria Ploieşti:

In urma demersurilor primarului municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc ședința comună, pe tema salubrității, la care au participat președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Prahova, domnul Bogdan Toader, președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (A.N.R.S.C.), domnul Bogdan Petru Alexa, reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai operatorului local de salubritate, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, pentru a se stabili o serie de măsuri urgente în vederea rezolvării problemei curățeniei în municipiul Ploiești.

În cadrul întâlnirii, edilul șef a expus situația gravă cu care se confruntă municipiul Ploiești, încă din primăvara acestui an, din punct de vedere al stării de salubritate, precum și măsurile luate de municipalitate, în contextul actual, inclusiv solicitările trimise către A.D.I., cu privire la rezilierea contractului cu operatorul acestui serviciu de utilitate publică.

Totodată, primarul Adrian Florin Dobre a revenit cu solicitarea către A.D.I., în vederea demarării procedurii de reziliere a actualului contract pentru colectarea deșeurilor menajere, iar A.N.R.S.C a avertizat operatorul de salubritate, oferind un termen limită, respectiv 14 decembrie 2018, pentru realizarea curățeniei și funcționarea în termeni normali, în municipiul Ploiești.

În cazul în care, municipiul Ploiești nu va fi salubrizat corespunzător, iar activitatea de salubritate nu se va desfășura în parametrii normali, în mod constant, operatorul actual de salubritate  riscă suspendarea licenței de funcționare, conform afirmației președintelui A.N.R.S.C.

Reamintim faptul că, în urma controalelor efectuate, în ultima săptămână, de către primarul Adrian Florin Dobre, împreună cu inspectorii Regiei Autonome de Servicii Publice și Poliției Locale, operatorul de salubritate a fost sancționat cu amenzi în valoare totală de 206.500 lei.

Joomla SEF URLs by Artio