Consiliul Județean Prahova a răspuns solicitării venite din partea primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici, și a aprobat alocarea de fonduri pentru amenajarea unei secții Covid la Spitalul Municipal.

 

La propunerea președintelui Iulian Dumitrescu, Consiliul Județean a aprobat alocarea sumei de un milion de lei fonduri pentru achiziționarea unor concentratoare de oxigen, stații de oxigen, amenajarea de spații pentru dezinfecție, achiziționarea de containere speciale și redimensionare instalație electrică.

"Niciun efort nu este prea mare când vine vorba de sănătatea prahovenilor. Evoluțiile legate de pandemie ne obligă să luăm decizii rapide, să ne organizăm și să fim eficienți. Cu banii alocați astăzi Spitalului Municipal Ploiești la solicitarea primarului Andrei Volosevici, vom avea, în Ploiești, încă 35 de locuri pentru bolnavii COVID”, a declarat președintele Consiliului Județean Prahova.

 De la instalarea noii conduceri a Consiliului Județean Ploiești, pe 23 octombrie, sumele alocate spitalelor din bugetul județului au fost suplimentate cu cu 6,1 milioane de lei. Potrivit reprezentanților CJ, cea mai mare parte din această sumă a fost alocată Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pentru  dublarea numărul de ventilatoare pentru COVID, instalarea de prize de oxigen, spațiu de așteptare pentru pacienți și noi spații de triaj la UPU, continuarea renovării și extinderea secției ATI, medicamente, materiale sanitare, reactivi, pentru întreținere și funcționare etc. (VEZI DETALII).

Consiliul Județean Prahova a aprobat, de asemenea, fonduri suplimentare pentru finalizarea dotării cu 5 paturi ATI a Spitalului Orășenesc Sinaia (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio