Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești va beneficia de ample lucrări de reabilitare și modernizare. Proiectul, care va fi derulat din fonduri europene nerambursabile și finanțare de la Consiliul Județean Prahova, instituția care are în administrare spitalul, vizează și extinderea UPU, prin construirea unui nou corp de clădire care va dubla, practic, actuala suprafață.

Consiliul Județean Prahova a anunțat pregătește semnarea contractului de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru Proiectul cu titlul ”Extindere, reabilitare, modernizare și recompartimentare Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești”. Valoarea totală a proiectului este de 18.566.621 lei, din care Consiliul Județean Prahova va asigura o cofinanțare de aproximativ 12 milioane de lei, informează reprezentanții CJ.

"Proiectul răspunde atât cerințelor Strategiei Naționale de Sănătate 2014-2020 cât și Planului de Dezvoltare Durabilă a Județului Prahova în perioada 2014-2020. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență la nivelul Unității de Primiri Urgențe Ploiești. Extinderea, reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea UPU Ploiești va determina o mai buna organizare a activității medicale de urgență în cadrul unui imobil cu o suprafață aproape dublă față de situația actuală, cu o dotare medicală performantă, iar circuitele funcționale vor fi semnificativ îmbunătățite", se menționează în informarea transmisă de Consiliul Județean Prahova.

Proiectul presupune inclusiv recompartimentarea actualei clădiri în care funcționează UPU, dar și extinderea cu un corp nou, de 1.200 de metri pătrați. "Extinderea se va realiza pe laturile de Nord-Est, Sud-Vest și Est a clădirii existente, Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești urmând a adăposti, după recompartimentare și extindere, următoarele circuite funcționale: zona de acces, urgențe minore, urgențe majore și spații pentru personal. Noua unitate de primiri urgențe va avea o suprafață totală de 2452 mp și va fi dotată cu echipamente medicale de înaltă performanță", se arată în prezentarea proiectului.

Odată cu finalizarea investiției, accesul auto pentru ambulanțe, cât și cel pietonal în Unitatea de Primiri Urgențe se va realiza din strada Găgeni, actuala parcare a Spitalului Județean.

Foto: Consiliul Județean Prahova

Joomla SEF URLs by Artio