După aproape doi ani de piedici și amânări suferite de proiectul centrului de radioterapie oncologică, viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a deblocat situația, semnând declarația pe propria răspundere solicitată de ISU Prahova. Investiția a fost amânată câteva luni în momentul în care primarul Adrian Dobre a pasat responsabilitatea Consiliului Local. 

 

Declarația solicitată de ISU Prahova este necesară necesar în cazul clădirilor construite la o distanță de siguranță mai mică față de cele din normativ. Adrian Dobre a pasat problema la Consiliul Local Ploiești, iar aleșii locali au considerat că o astfel de declarație trebuie dată de edilul municipiului, situația care a dus la un nou blocaj în calea demarării lucrărilor. Asta după alte piedici apărute de-a lungul vremii, începând de la stabilirea amplasamentului și continuând cu lipsa banilor (VEZI DETALII) sau dificultatea în a găsi un diriginte de șantier (VEZI DETALII).

Viceprimarul municipiului, Cristian Ganea, și-a asumat semnarea declarației cerute de ISU Prahova. Decizia deblochează astfel situația creată și care risca să compromită întreg proiectul având în vedere că nerespectarea termenului limită pentru finalizarea construcției, finalul acestui an, poate duce la pierderea finanțării nerambursabile obținute pentru această investiție (VEZI DETALII).

Realizarea centrului de terapie oncologică de la Spitalul Municipal (Schuller) este un demers crucial în condițiile în care, în prezent, bolnavii din Prahova sunt nevoiți să meargă la tratament la București și Brașov, în centre supraaglomerate. Astfel, unii dintre ei nici nu mai ajung să beneficieze de terapia de care depinde viața lor.

Joomla SEF URLs by Artio