Consiliul Concurenţei a lansat "Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, o platformă on-line prin intermediul căreia consumatorii pot afla prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto, în fiecare stație.

 

Accesul la aplicație este gratuit. "Consumatorii pot afla care sunt cele mai apropiate benzinării, localizarea geografică și serviciile oferite de acestea, precum și prețurile practicate. Astfel, aceștia au posibilitatea de a alege, având la îndemână informații importante cu privire la oferta existentă pe piață în zona geografică de interes. În acest fel, se va stimula concurența, atât prin preț, cât și prin serviciile oferite, de companiile implicate în comercializarea cu amănuntul a carburanților auto”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Monitorul Prețurilor Carburanților este valabil atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play. Platforma afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară.

Aplicația Monitorul Prețurilor poate fi accesată AICI.

Platforma este dezvoltată în România de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării. Aceasta este gestionată de Consiliul Concurenţei, iar datele/informaţiile sunt încărcate în aplicaţie, la nivel național, de către companiile partenere.

Monitorul Preţurilor Carburanţilor este una dintre componentele proiectului Monitorul preţurilor pentru alimente şi carburanţi. Consiliul Concurenței a anunțat că, în perioada următoare, va deveni funcțională și cea de-a doua componentă a proiectului, referitoare la prețurile alimentelor.

Proiectul, având valoarea totală, de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro), este finanţat integral de la bugetul de stat.

Consiliul Concurenţei a iniţiat de acest proiect în 2018, având ca partener instituţional Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC. El s-a derulat ca proiect pilot și a inclus prețurile la alimente practicate de agenți economici din zona București-Ilfov.

Joomla SEF URLs by Artio