Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, a anunțat după ședința de Guvern de miercuri mai multe modalități adoptate de Executiv, pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, astfel încât acestea să poată depăși criza generate de pandemia Covid 19.

În ședința de Guvern au fost aprobate normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, precum și Schema de minimis aferentă Programului IMM Leasing.

“Programele vor asigura și anul acesta resursele financiare necesare întreprinderilor mici și mijlocii, menținerea locurilor de muncă și continuitatea activității, pentru depășirea crizei generate de pandemia Covid-19”, a subliniat Alexandru Nazare.

Acesta a anunțat că plafonul de garantare pentru IMM Invest aferent anului 2021 este de 15 miliarde lei, din care 1 miliard revin sub-programului AGRO, cu posibilitate de suplimentare din plafonul IMM Invest. Programul IMM Factor beneficiază în 2021 de un plafon de 1 miliard lei, în timp ce plafonul pentru IMM Leasing de Echipamente și Utilaje este de 2 miliarde lei, a mai precizat ministrul Finanțelor Publice.

Joomla SEF URLs by Artio