Economic

Economic

Ministerul Economiei marchează o premieră la nivel național. Instituția a publicat, joi, toate contractele încheiate, cu valori peste 5.000 de euro. Următorul par, anunță ministrul Claudiu Năsui, este ca nicio factură să nu mai poată fi făcută fără publicarea contractului aferent.

Read more: Contractele cu statul publicate, joi, de Ministerul Economiei
Economic

Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, a condus echipa competiţională a României de obţinere a găzduirii Centrului Cyber al UE la Bucureşti. În cadrul conferinţei MAS „Cum răspundem la crizele de securitate naţională”, acesta a vorbit despre eforturile de obţinere a acestui Centru şi oportunităţile apărute odată cu această victorie.

Read more: Ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare: “Avem toate datele să accesăm mult mai bine aceşti bani în...
Economic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus, printr-o hotărâre adoptată miercuri, introducerea în legislație a unor prevederi care să permită aplicarea de sancțiuni mai dure operatorilor economici în cazul cărora se constată încălcarea unor reguli și restricții impuse pentru prevenirea răspândrii SARS-CoV-2.

Read more: Firmele care nu respectă măsurile anti-Covid vor putea fi sancționate cu suspendarea activității
Economic

În ciuda dificultăților și a vremurilor fără precedent, Haier Tech România, parte a Haier Group – numărul unu la nivel mondial în domeniul electrocasnicelor, anunță că lucrările pentru prima unitate de producție de frigidere Haier din Europa se desfășoară conform graficului. Aici, producția va începe la sfârșitul primăverii anului 2021.

Read more: Noua fabrică Haier de frigidere va fi deschisă la finalul primăverii, în apropiere de Ploiești
Economic

Statele membre ale Uniunii Europene ar putea să ceară luni oprirea globală a termocentralelor pe cărbune precum şi încetarea subvenţiilor pentru combustibili fosili, în condiţiile în care UE vrea să facă din schimbările climatice o parte importantă a politicii sale externe.

Read more: Statele UE vor propune oficial încetarea imediată a subvenţiilor şi finanţărilor pentru...
Economic

La nivelul UE a fost modificată lista jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale prin includerea Turciei în această categorie. Corelată cu modificarea Codului fiscal valabil pe plan intern, prin care cheltuielile generate cu achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal devin nedeductibile, măsura reprezintă o lovitură dură pentru micii comercianți din țara noastră și pentru firmele cu capital turcesc care activează în România. Specialiștii avertizează că totul s-ar putea reflecta în prețuri.

Read more: Cheltuielile cu importuri de produse din Turcia nu mai sunt deductibile
Economic

Consiliul Concurenţei a prezentat, marți, concluziile și sancțiunile aplicate în urma unei investigații care a vizat companii de pe piața lemnului. Potrivit informațiilor furnizate de autoritatea de concurență, zeci de firme private ar fi făcut înțelegeri astfel încât, la licitații, să ofere prețuri cât mai mici, acționând astfel inclusiv în detrimentul statului român.

Read more: Zeci de companii amendate cu 26,6 milioane de euro, după ce s-au înțeles între ele și au cumpărat,...
Economic

Un proiect de ordin publicat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) propune ca acei consumatori casnici care nu și-au ales, încă, furnizorul de energie electrică, să o poată face până la jumătatea acestui an.

Read more: ANRE propune prelungea perioadei în care consumatorii casnici își pot alege furnizorul de energie...
Economic

Guvernul are de gând să intervină în caul prețurilor stabilite de furnizorii de energie electrică pentru clienții vechi care nu au încheiat noi contracte valabile după liberalizarea pieței. În unele cazuri, pentru această categorie, tarifele stabilite de furnizor sunt și cu 20% mai mari (VEZI DETALII).

Read more: Ministrul Virgil Popescu, privind liberalizarea prețului la energie:  “Soluția este să ofere...
Joomla SEF URLs by Artio