Economic

Economic

taxe si impozite mai mariNoi taxe prevăzute în modificările Codului Fiscal au fost publicate vineri în Monitorul Oficial. Proprietarii de terenuri care obţin venituri din arendă vor fi obligaţi să plătească contribuţii de sănătate în cuantum de 5,5%, la fel ca şi cei care au venituri din chiria locuinţelor. Modificările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Read more: TAXE NOI de la 1 IANUARIE 2014: Cât şi cum ne costă deciziile Guvernului
Economic

calcul economicGuvernul intenţionează să micşoreze plafonul pentru veniturile microîntreprinderilor, de la 65.000 de euro la 50.000 de euro, situaţie în care firmele ar putea să intre în regim de plată a impozitului pe profit.

Read more: Reglementări noi: Plafonul pentru veniturile microîntreprinderilor ar putea fi redus de la 65.000...
Economic

declaratii-avereProblema publicării declaraţiilor de avere începând de anul viitor, din partea persoanelor fizice, a stârnit multe controverse. Recent, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dan Manolescu, a revenit cu precizări asupra acestui proiect legislativ.

Read more: FINANŢE: Doar în cazul suspiciunii de evaziune fiscală sunt necesare DECLARAŢIILE DE AVERE ale...
Economic

bani leiPotrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), costul orar al forţei de muncă în formă ajustată în funcţie de numărul zilelor lucrătoare a crescut în trimestrul al doilea cu 4,01% faţă de primul trimestru şi cu 5,97% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în formă brută avansul a fost de 3,94%, respectiv 5,99%.

Read more: Forţa de muncă s-a scumpit
Joomla SEF URLs by Artio