Reprezentanții România Hypermarche resping categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei legate de fixarea preţurilor de revânzare pentru anumite produse şi susțin că au pus la dispoziția autorității documente din care rezultă tocmai contrariul aspectelor pentru care a primit uriașa amendă.

"România Hypermarche (Cora) a luat la cunoştinţă de decizia anunţată de Consiliul Concurenţei privind sancţionarea companiei cu suma de 12.410.834 lei (2,66 milioane euro), alături de sancţionarea altor lanţuri de magazine şi furnizori din piaţa de retail. La acest moment, Cora aşteaptă motivarea deciziei Consiliului Concurenţei pentru a analiza argumentele autorităţii de concurenţă şi îşi rezervă dreptul de a contesta decizia în instanţă. Respingem categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei care a luat această decizie fără o minimă analiză economică, deşi regulile de concurenţă nu pot fi aplicate în absenţa identificării şi evaluării realităţilor economice. Acuzaţiile aduse de autoritatea de concurenţă se întemeiază exclusiv pe prezumţiile acesteia nesusţinute din punct de vedere probatoriu. La dosarul de investigaţie nu există nicio dovadă din care să reiasă că societatea noastră ar fi săvârşit fapta anti-concurenţială pretinsă de Consiliul Concurenţei", se menţionează într-un comunicat al retailerului, citat de Agerpres.

"După cum rezultă din toate documentele furnizate autorităţii de concurenţă, Cora a stabilit întotdeauna independent preţurile de revânzare, iar clienţii Cora au beneficiat de preţuri reduse, niciun consumator fiind prejudiciat", susţin reprezentanţii Cora, în același comunicat.

Cora, Carrefour și Auchan, dar și patru furnizori ai acestor retaileri, au fost primit amenzi de 18,8 milioane de euro pentru fixarea prețurilor, a anunțat, joi, autoritatea de concurență (VEZI DETALII).

Sancțiunile pot fi contestate la Curtea de Apel București.

Joomla SEF URLs by Artio