Politic

Politic

Senatorul de Prahova Roberta Anastase a anunţat că a depus, alături de mai mulţi colegi din Partidul Naţional Liberal, un proiect pentru declararea datei de 19 iulie drept zi naţională a înotului, cu scopul de încurajare a practicării acestui sport şi în general a unui stil de viaţă sănătos, în contextul în care ţara noastră nu stă prea bine în statisticile europene legate de bolile cauzate de sedentarism.

Read more: Propunere legislativă pentru "Ziua naţională a înotului", în scopul încurajării unui stil de viaţă...
Politic

USR şi PLUS au fuzionat, oficial, după ce instanţa de judecată a admis, printr-o sentinţă definitivă, cererea de înregistrare în registrul partidelor politice a noii formaţiuni. Acum, în USR PLUS urmează o perioadă de alegeri interne, pornind de jos în sus, mergând până la conducerea centrală, cu un termen de 90 de zile pentru organizarea unui congres naţional.

Read more: Instanţa a admis fuziunea dintre USR şi PLUS. Urmează alegeri interne în noul partid
Politic

Prezent la Actualitatea LIVE, senatorul PSD Radu Oprea a explicat motivele pentru care PSD a contestat în contecios administrative măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 în zonele cu grad mare de infectare cu Covid.

Read more: Radu Oprea, senator PSD: „Închiderea magazinelor la ora 18.00 în anumite zone este ilogică”
Politic

Deputatul PNL Răzvan Prișcă i-a transmis, miercuri, ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke, o interpelare referitoare la stadiul realizării Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni.

Read more: Deputatul Răzvan Prișcă solicită public informații privind termenul la care va deveni operațional...
Politic

Senatorul prahovean Roberta-Alma Anastase a participat, miercuri, la cea de-a 57-a reuniune a Comisiei juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, organizată on-line. Cu acest prilej, parlamentarul a fost desemnat raportor al APCEMN pentru Promovarea digitalizării și inovării ca mijloc de perfecționare a procesului legislativ și în scopul creșterii transparenței activității parlamentare și a implicării cetățenilor.

Read more: Parlamentarul prahovean Roberta Anastase, desemnat raportor pentru promovarea digitalizării
Politic

Ministrul Finanţelor, senatorul de Prahova Alexandru Nazare, a declarat că prognoza actualizată a Fondului Monetar Internaţional estimează o creştere de 6% în cazul României, peste estimarea anterioară şi peste media europeană.

Read more: Alexandru Nazare: FMI estimează o creştere de 6% a economiei româneşti, peste media europeană
Politic

Doliu în politica din Prahova! Fostul consilier judeţean Toma Pinţoiu, tatăl actualului consilier prahovean PPU(sl) Alin Pinţoiu, s-a stins din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce fusese infectat cu COVID-19.

Read more: Fostul consilier judeţean Toma Pinţoiu a murit într-un spital COVID, la 64 de ani
Politic

Purtătorul de cuvând al Partidului Social Democrat, senatorul de Prahova Radu Oprea, a anunţat astăzi că formaţiunea va contesta în instanţa de contencios-administrativ actul normativ prin care Guvernul a impus închiderea magazinelor, în anumite localităţi, la ora 18.00. Social-democraţii argumentează că măsura va genera şi mai multă aglomeraţie şi, automat, va afecta lupta anti-COVID în loc s-o ajute.

Read more: PSD contestă în instanţă măsura Guvernului de "stingere" la ora 18.00
Joomla SEF URLs by Artio