Ministrul Finanţelor, senatorul de Prahova Alexandru Nazare, a declarat că prognoza actualizată a Fondului Monetar Internaţional estimează o creştere de 6% în cazul României, peste estimarea anterioară şi peste media europeană.

"Fondul Monetar Internațional și-a îmbunătățit estimările de creștere a economiei românești, la 6%, în condițiile în care media europeană prognozată este de 4,5%. În octombrie 2020, FMI estima o creștere de 4,6% pentru acest an. Noi am construit bugetul pe o estimare de creștere economică de 4,3%. Prognoza FMI publicată astăzi confirmă faptul că am pornit cu premisele bugetare corecte și că suntem pe direcția bună. Este nevoie în continuare de prudență, în special în ceea ce privește cheltuielile bugetare, întrucât evoluția pandemiei este încă incertă, atât la nivelul țării noastre, cât și global", a declarat Alexandru Nazare, într-un mesaj publicat astăzi pe contul oficial de Facebook.

"FMI este cea de-a doua instituție internațională (după Banca Mondială) care și-a revizuit pozitiv estimările de creștere economică pentru țara noastră în ultima perioadă, fapt ce transmite un mesaj pozitiv investitorilor străini (și nu numai). România are e economie stabilă, avem un volum record al investițiilor în 2021, suntem pe o traiectorie de ajustare fiscal-bugetară sustenabilă și vom duce la bun sfârșit reformele administrative începute", a detaliat ministrul Finanţelor.

Joomla SEF URLs by Artio