Andrei Volosevici a analizat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, două proiecte de hotărâre propuse la vot în cadrul ședinței Consiliului Local Ploiești de miercuri, 13 noiembrie 2019. Potrivit textul citat, reprezentanții Executivului propun modificarea indicatorilor tehnico-economici aprobați într-o ședință a CL de la sfârșitul lui 2018, în legătură cu proiectele de construire a unor grădinițe prin accesarea de fonduri europene.

Dacă în 2018, consilierii aprobau o cotă de 2 la sută de cofinanțare a proiectului, restul banilor venind de la UE, acum primăria propune o creștere a cotei de finanțare din banii ploieștenilor de aproape 70 la sută, adică de 30 de ori mai mare, sumă cu care se încarcă bugetul local cu 18 milioane de lei. Iată postarea fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici:

Am hotarat ca de astazi sa incep sa va exprim punctul de vedere fata de anumite proiecte administrative din Ploiesti.
Adresez pe aceasta cale o rugaminte respectuosa membrilor Consiliului Local Ploiesti si executivului primariei cu privire la posibilitatea de a proroga si reanaliza proiectele de hotarare supuse dezbaterii maine, 13 noiembrie, ce au ca obiectiv construirea a doua gradinite in Ploiesti.

In luna decembrie a anului 2018, prin hotarari adoptate de Consiliul Local, ce au aprobat indicatorii tehnico-economici ai celor doua gradinite si accesarea fondurilor europene pentru aceste obiective, s-a stabilit o contributie financiara a primariei de 2% din valoare, mai exact, 330.442,7 lei pentru obiectivul din Aleea Strunga, respectiv 326.795,13 lei pentru obiectivul situat in Bulevardul Petrolului.

Proiectele de hotarare de maine, care modifica in plus si indicatorii tehnico-economici (pentru considerente pe care nu le inteleg) stabilesc contributia primariei, deci obligatia financiara pentru urmatorii ani, la aproximativ 70% din valoare, adica de aproximativ 30 de ori mai mult, respectiv 9.608.435 lei pentru obiectivul din Aleea Strunga si 9.737.391 lei pentru obiectivul din Bulevardul Petrolului, reprezentand o diferenta de aproximativ 18.688.000 lei fata de proiectele initiale.

Evident, sunt un sustinator al dezvoltarii infrastructurii prescolare, ideal prin fonduri europene, dar consider imensa contributia financiara a bugetului local, in acest caz, si putin sustenabila in viitoarele bugete.
Va propun sa analizati aceasta situatie si sa luati in calcul si alte variante posibile”
Sursa: Facebook/Andrei Volosevici

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries