Fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, și-a exprimat dorința ca și la Ploiești să fie aplicate prevederile ordonanței care permit autorităților locale să acopere jumătate din costurile cu transportul elevilor, astfel încât aceștia să beneficieze de gratuitate pe tot parcursul anului.

 

Cu sumele asigurate de la bugetul de stat, în condițiile acordării unei facilități similare, și de la bugetul local, elevii ar beneficia de transport gratuit.

"Guvernul liberal a aprobat, prin Ordonanța de Urgență nr. 70 /2020, gratuitatea elevilor pentru serviciile publice de transport local rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic.

Cheltuielile sunt suportate în proporție de 50% de la bugetul de stat și 50% din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale pe raza cărora domiciliază elevul.

Având exemplul Brașovului și al Consiliului Local Sibiu, care deja și-au însușit aceste modificări legislative, îmi exprim speranța că și la Ploiești va fi pusă în aplicare această Ordonanță, prin inițierea, de urgență, a unui proiect de hotărâre, astfel încât și copiii din orașul nostru să poată beneficia de aceste drepturi legale", a punctat Andrei Volosevici, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Joomla SEF URLs by Artio