Inițiativa privind introducerea, la nivel național, a unor autobuze destinate în exclusivitate transportului elevilor a primit primele avize pozitive și încheie, astfel, o etapă în cadrul procesului legislativ. Proiectul va fi supus, acum, dezbaterii și în comisiile de specialitate.

 

Propunerea legislativă pentru utilizarea autovehiculelor şcolare destinate transportului public local al elevilor din ciclul învăţământului primar/gimnazial, respectiv pentru completarea art.6 din OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a primit avizul pozitiv al Consiliului Legislativ şi al Consiliului Economic şi Social. Astfel a fost încheiată o primă etapă de evaluare a proiectului legislativ iniţiat de deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase, urmând ca acesta să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Inițiativa a fost lansată în dezbatere publică în toamna anului trecut (VEZI DETALII) și a beneficiat de susținerea unui număr mare de parlamentari, din toate partidele politice (VEZI DETALII).

Proiectul a fost depus la Senat la jumătatea lunii decembrie (VEZI DETALII).

Pe plan local, un astfel de demers a fost realizat, deja, la Cluj și Timișoara, iar autoritățile din Ploiești au anunțat, la rândul lor, că vor să deruleze un proiect-pilot inspirat din cele implementate în vestul țării și care, prin inițiativa deputatului Roberta Anastase, s-ar putea transforma în lege.

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries