Adrian Năstase, fost premier al României și deputat de Prahova, a comentat ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi efectele pe care acest eveniment le va avea și a precizat, că, deşi sună cinic, e clar că "Germania a câştigat, după 70 de ani, războiul cu Mare Britanie".

 

"Am învăţat, în anii aceştia de politică, că de fapt la un referendum populaţia nu răspunde la întrebarea pusă, ci unor frustrări legate de numeroase alte chestiuni, de politică internă, dimensiunea emoţională contează şi aglutinarea acestor elemente a dus la aceste rezultate. Practic, dacă facem comparaţie cu Urzeala Tronurilor, Marea Britanie e împărţită în două regate, cel de nord şi el de sud, ....aş titra, pentru emisiune, mai degrabă, Cod Portocaliu în UE. Pentru că e începutul unui efect de bulgăre de zăpadă şi e extrem de important să ne imaginăm toate efectele care vor urma.

 

Această decizie britanică evidenţiază o mare frondă în UE şi revigorarea unui concept de suveranitate naţională. Uitaţiv-ă ce se întâmplă în grupul Visegrad, se încearcă redefinirea unor relaţii cu Bruxelles-ul. Noi rămânem disciplinaţi. Vedem că, după 70 de ani, Germania a câştigat războiul cu Marea Britanie. E clar că Germania va controla zona europeană iar Marea Britanie se va îndrepta spre Commonwealth, pornind şi de la ideea că piaţa europeană a fost deja ocupată, mâna de lucru nu mai este aşa ieftină”, a declarat Adrian Năstase la postul Realitatea Tv. Sursa foto: Facebook/Adrian Năstase

Joomla SEF URLs by Artio