Biroul Permanent Naţional al PNL a decis, luni, validarea mai multor candidaturi propuse de organizaţiile din ţară pentru consiliile judeţene şi primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ. În Prahova a fost confirmat tandemul care fusese anunţat de săptămâni bune, cu Andrei Volosevici încercând să obţină un nou mandat de primar la Ploieşti şi senatorul Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova, validat drept candidat pentru Consiliul Judeţean.

 

"Tandemul Iulian Dumitrescu – Andrei Volosevici şi-a asumat un obiectiv ambiţios: Prahova pe primul loc. Partidul Naţional Liberal are drept ţinte câştigarea Consiliului Judeţean Prahova, a Primăriei Ploieşti, a minimum jumătate din primării şi coagularea unor majorităţi, alături de partenerii politici de pe zona de centru-dreapta, pentru a oferi judeţului şansa dezvoltării sub o administraţie liberală performantă", a transmis PNL Prahova, într-un comunicat de presă.

Dumitrescu este absolvent al Facultăţii de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București. De asemenea, deţine şi o licenţă din partea Facultăţii de Ingineria Materialelor din cadrul Universităţii Politehnice București (UPB). Liderul PNL Prahova a absolvit şi un curs de "General Management Program" la Harvard Business School din cadrul Universităţii Harvard (Boston, SUA). În anul 2013, a absolvit programele "Senior Executives in National and International Security" și "Senior Managers in Government" la Harvard Kennedy School of Government din cadrul Universităţii Harvard (Boston, SUA). Este senator al României începând cu anul 2012, obţinând un mandat de senator de Prahova la parlamentarele din 2016.

Andrei Volosevici, de profesie avocat începând cu anul 2000 şi considerat de mulţi cel mai bun primar din istoria post-decembristă a oraşului, a revenit recent în Partidul Naţional Liberal şi candidează pentru funcţia de primar al Municipiului Ploieşti. "Cu siguranţă, Volosevici ar fi obţinut această funcţie, cu sprijinul PNL, şi în 2016 dacă nu ar fi existat un dosar penal profund nedrept care l-a determinat să facă un pas înapoi până la o decizie a Justiţiei. Achitat de capetele de acuzare care i-au fost imputate, Andrei Volosevici este decis să  redea încrederea ploieştenilor în administraţia publică locală şi să dezvolte proiecte de infrastructură extrem de necesare oraşului", a mai transmis conducerea PNL Prahova.

Pentru sectoarele din București și în județele Argeș, Brăila, Galați, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Satu Mare și Vaslui nu au fost validați candidații, pe motiv că fie nu s-au încheiat sondajele de opinie, fie sunt negocieri cu alte formaţiuni, potrivit unor surse din Partidul Naţional Liberal, care au precizat că o decizie va fi luată în următoarele două săptămâni.

Joomla SEF URLs by Artio