Schimbări substanţiale în Consiliul Local Ploieşti, unde mai bine de jumătate dintre oamenii care vor intra la debutul mandatului 2020-2024 sunt noi, ba chiar mulţi dintre ei intraţi de curând în politică. Va fi o împrospătare şi în privinţa partidelor, cu USR şi Prahova în Acţiune depăşind pragul electoral la prima lor participare la alegerile locale. Sunt şanse, totuşi, să fie şi o revenite în forul legislativ ploieştean pentru trei persoane care au mai deţinut calitatea de consilier în trecut.

 

Conform calculelor, în urma alegerilor din 27 septembrie PNL va avea 13 mandate, din totalul de 27 disponibile în Consiliul Local Ploieşti. Astfel, potrivit listei de candidaţi depuse de formaţiune, noii consilieri liberali vor fi: Daniel Nicodim, Radu Simionescu, Simona Uţă, Zoia Staicu, Aurelian Tudor, Vlad Frusina, Valentin Săbău, Horia Popovici, Valentin Marcu, Gheorghe Sârbu, Gheorghe Popa, Iulian Bolocan şi Nicoleta Ştefan. Pentru Tudor şi Nicodim ar urma să fie o revenire, primul fiind demis în mandatul trecut, dar între timp revenit în PNL, iar al doilea urmând să reapară în Consiliul Local după o pauză de mai multe mandate.

Alianţa USR-PLUS va avea cinci mandate. Primii cinci pe listă sunt toţi de la USR, Mihai Poliţeanu, Magdalena Trofin, Mihai Tonsciuc, Costel Andreescu şi Anca Popa, abia pe locul 6 aflându-se Răzvan Enescu, primul reprezentant al PLUS de pe lista de candidaţi.

PSD va avea doar doi consilieri locali în Ploieşt, George Botez şi Robert Vîscan.

De pe aceeaşi listă de candidaţi, colegii de alianţă de la Pro România vor avea trei consilieri, Cristian Ganea, Bogdan Lupu şi Anca Agapie.

La ALDE, primii doi pe listă sunt Cătălin Beciu şi Emil Calotă. Ar putea fi o revenire pentru fostul primar, care a mai deţinut calitatea de consilier local şi în mandatul 2008-2012. În schimb, Cătălin Beciu ar fi la primul mandat, însă acesta s-a aflat şi pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean, iar semnalele sunt că nu va deveni consilier local, iar mandatul va fi preluat de următorul candidat de pe lista ALDE, Paul Palaş.

La Partidul Prahova în Acţiune vor fi, evident, două nume noi, primii pe lista de candidaţi fiind Răzvan Stănciulescu şi Cristina Toma-Cochinescu.

Joomla SEF URLs by Artio