Fostul deputat Dan Rădulescu și-a prezentat, la final de an, raportul de activitate pentru mandatul pe care l-a avut în Parlamentul României, în perioada 2016 – 2020, în care se regăsesc 124 de propuneri legislative – din care 15 promulgate, peste 250 de interpelări, propuneri și scrisori deschis, respective peste 100 de intervenții în mass-media și comunicate de presă.

 

Una dintre principalele preocupări ale fostului parlamentar, pe plan județean și la nivel național, a fost s[ aducă în atenția instituțiilor abilitate, prin toate mijloacele posibile, problemele cauzate de poluare, fenomen grav cu care Prahova și în special zona Ploiești se confruntă de ani buni.

“Au fost patru ani în care am luptat împreună pentru măsuri care să garanteze dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos, pentru un învățământ performant și incluziv și pentru transformarea noastră, a tuturor, din locuitori nepăsători în cetățeni implicați în viața comunității.

Au fost patru ani în care ne-am unit vocile pentru a susține schimbarea generațiilor vechilor politicieni corupți, pentru «Fără penali în funcții publice» și «STOP Poluării orașului Ploiești! ».

Le mulțumesc tuturor celor cu care am împărțit ideile, proiectele, reușitele dar și eșecurile. Am avut de învățat, cu toții, și din victorii, și din înfrângeri încercând, după puteri, să construim o țară așa cum ne-o dorim.

Între 2016-2020 am fost deputat USR de Prahova, apoi independent, membru în Comisia de învățământ, știință și sport, Președinte al Delegaţiei Camerei Deputaţilor la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei și Secretar al Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989.

Am inițiat și am fost cosemnatar a 124 de propuneri legislative – din care 15 promulgate, iar altele rămase prin sertarele comisiilor - și m-am folosit de tot repertoriul instrumentelor constituționale de care am dispus în relația cu instituțiile centrale și cele locale, având la activ peste 250 de interpelări, propuneri și scrisori deschise.

Activitatea mea politică a fost reflectată atât în mass media națională, cât și în cea locală, de la articole, emisiuni până la intervenții și comunicate de presă, numărul lor sărind destul de bine de 100.

Am dus, alături de bunii prieteni de la «STOP poluării orașului Ploiești! » o campanie intensă de informare a populației privind efectele nocive ale poluării, dublând inițiativele legislative de conferințe de presă, flash mob-uri, proteste și publicarea și distribuirea a 20.000 de calendare ale poluării în trei ediții.

Permanent m-am aflat în dialog cu cetățenii prin audiențe la birourile parlamentare, atunci când s-a putut, online, aici pe facebook, ori telefonic”, a notat fostul deputat de Prahova Dan Rădulescu.

La finalul mandatului său în Parlament, acesta subliniază că va rămâne preocupat de temele abordate și în anii în care a făcut parte din Legislativ, pentru că “mai sunt multe de făcut”: “Ploieștiul este, în continuare, unul dintre cele mai poluate orașe ale țării! Deși este un județ bogat, cu un potențial uriaș, Prahova oferă prea puțin locuitorilor săi: alternative ocupaționale reduse ori insuficient plătite la vechile industrii poluante, școli care, departe de a fi conectate la tehnologie și internet, încă mai au toalete în curte, nu sunt autorizate ISU sau nu au nici măcar autorizație sanitară de funcționare, ape, sol, și aer contaminate, un management defectuos al deșeurilor dar și al ariilor naturale.

Nu va fi ușor – este nevoie de timp, de eforturi uriașe, de anduranță și determinare. Să nu uităm că am cam ratat, constant, startul ultimilor 30 de ani, iar mulți români au plecat, deja, din țară, în cel mai mare exod din timp de pace...

Oamenii politici, funcționarii, cetățenii, începând din propria curte și ducând efortul schimbării mai departe, la locul de muncă, în instituții și în comunități pot, cu siguranță, să facă din România o țară ca afară.

Sunt convins că vom reuși!

Vă mulțumesc, tuturor!

Continuăm!”

Joomla SEF URLs by Artio