În timp ce ploieștenii alergau încolo și-ncoace după cadouri pentru cei dragi, poluatorii își vedeau de treabă. Drept dovadă, și pe final de an, stațiile de monitorizare a calității aerului au continuat să înregistreze valori record.

 

Un bilanț al lunii decembrie a fost prezentat de deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu.

"Poluatorii ne fac, în continuare, cadouri...

Și în luna decembrie, încă neîncheiată, se prezintă depășiri majore ale concentrației de benzen la toate stațiile de monitorizare!

De departe, cea mai poluată zonă este cea arondată stației de monitorizare PH5, adică zona Bulevardului București, unde s-au înregistrat 275 de ore cu depășiri ale limitei maxime a concentrației de 5 micrograme/m3.

Cantitatea totală acumulată aici, în intervalul 1-23 decembrie, a fost de 3.5 miligrame/m3, o cantitate foarte mare care, cumulată cu acțiunea altor compuși toxici din aer, precum toluenul, spre exemplu, poate afecta pe termen lung grav sănătatea populației.

Pe locul doi, cu valori foarte apropiate privind numărul orelor în care s-a depășit concentrația de benzen se află zona stație PH6, adică Mihai Bravu, cu 224 de ore și o cantitate de benzen acumulată, în total, de 3.4 mg/m3!

Expunerea noastră la benzen are drept consecințe, printre altele, cancerul hematologic și o gamă largă de efecte necanceroase adverse, inclusiv erori funcționale ale sistemului respirator, nervos, ale sistemului imunitar, probleme hematologice, hepatice, renale, cardiovasculare și reproductive", a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Deputat Dan Rădulescu

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries