Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a dat publicității, luni, noi date despre "bombardarea" ploieștenilor cu poluanți. Potrivit acestuia, de o săptămână, aerul din oraș este, mai degrabă, un cocktail de otrăvuri.

 

"Se sărbătorește ziua ecologizării? Populația orașului Ploiești este bombardată și expusă de o săptămână unui cocktail de poluanți în concentrații foarte mari. Ca să înțelegeți mai bine, o să vă dau două exemple cât se poate de îngrijorătoare:

  1. 12 ore cu depășiri de doua ori ale limitei de oxid de azot la stația PH1 in mai puțin de 2 zile! În mod direct, oxizii de azot produc afecțiuni severe ale aparatului respirator și sunt cei care contribuie la formarea aerosolilor cu nitrați. Acești aerosoli sunt parte componenta în formarea microparticulelor PM2.5. Particulele formate cauzează afecțiuni ale aparatului cardio-circulator, produc accidente cerebrale (30% dintre accidentele cerebrale sunt induse de particulele PM2.5). Acești oxizi, în funcție de alți compuși din mediul înconjurător, în funcție de umiditatea, de temperatura și de radiația solara, reacționează cu sarea, cu amoniacul și cu carbonații din atmosferă (fiecare compus fiind specific unui areal dat cu poluare caracteristică). Nitratul de sodiu din atmosferă este un oxidant puternic și poate irita pielea dacă este lăsat să se acumuleze pe varii suprafețe. Se poate acumula în conductele de ventilație și poate crește iritația cauzată de fibra de sticlă din sistemul HVAC și din sistemul de ventilație. Acestea tind să se răspândească pe suprafață în timpul unor intervale de umiditate relativă mai mare. Nitratul de sodiu este o sare fină, puternic birefringentă, cu birefringența foarte ridicată - 0,25. Acest material este ușor vizibil, folosind lumina polarizată, chiar și la niveluri scăzute, pe suprafețele în care se poate acumula.
  2. 3 ore cu depășiri de peste doua ori ale limitei de butadiena!! Specialiștii spun că expunerea la butadiena a oamenilor nu trebuie sa depășească 11 micrograme/m3 inhalat timp de 15 minute. Butadiena este cancerigenă, are risc mare, dacă e inhalata continuu la concentrații de la 0.03 micrograme/m3! Valoarea maximă orară înregistrată în Ploiești a fost de peste 700 de ori mai mare pe acel interval de timp", a dezvăluit parlamentarul, pe pagina sa de Facebook.
Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries