Deputatul de Prahova Dan Rădulescu a anunțat că, în sfârșit, proiectul de lege privind modificarea Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, printre ai cărui inițiatori se numără, a ajuns pe ordinea de zi. Propunerea vizează asigurarea transparenţei în privința informațiilor referitoare la contractele cu autoritățile publice.

 

"Mâine, pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a fost inclusă o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, propunere pe care am semnat-o alături de alți 41 de colegi deputați și senatori. Proiectul legislativ datează încă din 2018 dar, în buna tradiție a parlamentarismului românesc, a zăcut mai bine de doi ani în sertarele comisiilor din Cameră, care este for decizional în acest caz.

Dacă săptămâna trecută s-a vorbit despre o încercare de îngrădire a accesului la informații publice, depusă în regim de urgență de către un deputat PSD, acum avem șansa de a obține mai multă transparență cu privire la contractele de achiziții, de concesiune ori de lucrări și servicii în care una dintre părți este instituție sau autoritate publică, toate datele cu privire la aceste documente urmând a fi comunicate din oficiu. Desigur, voi vota în favoarea proiectului legislativ!" a anunțat deputatul de Prahova Dan Rădulescu.

Joomla SEF URLs by Artio