Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a criticat bâlbâiala autorităților în luarea deciziei privind suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar. Dacă, în privința a ceea ce au de făcut cu elevii și copiii din grădinițe, guvernanții s-au lămurit până la urmă, în ceea ce-i privește pe dascăli lucrurile nu sunt clare nici acum, la trei zile de la adoptarea hotărârii și la o zi după ce toate cursurile au fost suspendate.

 

"Despre profesorii care trebuie să vină în școlile goale doar ca să se uite pe geam, că, oricum, ei sunt supraoameni și nu iau niciun virus, se știe: au, oare, inspectoratele și direcțiunile o statistică clară care să ne spună câte cadre didactice fac naveta? Că doar n-or sta trași în țiplă prin microbuzele neigienizate, trenuri, tramvaie ori autobuze. Altfel, din câte-mi-amintesc, scopul era să limităm deplasările cât mai mult, tocmai ca să reducem riscul infectării! Dar, așa e când muncim, nu gândim... Apoi, se spune, clar, că orele se vor recupera, ceea ce e și firesc. Să-nțeleg, deci, că profesorii vor fi plătiți de două ori?! O dată pentru că s-au uitat pe geam ș-a doua pentru orele de recuperare? C-așa-ar trebui să fie normal, nu?! Abia aștept primul proces pe tema asta... Sindicatele, da, alea care iau 1% din salariul fiecărui profesor-nscris, dorm în papuci, precum ne-au obișnuit, timpul trece, banul intră, încă analizăm pe cine să nu deranjăm politic. Restul corpului profesoral face și el ceea ce știe mai bine, capul plecat, bârfa la cafeluță, că, vai, să nu supere pe nimeni, mai ales, pe șefu'...", a acuzat parlamentarul de Prahova.

Ministerul Educației nu prea a lămurit chestiunea: “Cadrele didactice nu sunt obligate să vină la şcoală în perioada în care cursurile sunt suspendate de hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, ci programul lor şi implicit prezenţa la şcoală vor fi stabilite de conducerea unităţilor de învăţământ.”

"Adică, profesorii să nu vină la școală, dar să vină!  Serios, acum, evident, a jucat-o politic, prin pasarea responsabilității către direcțiuni, care, de frică, ghiciți și voi ce vor face! Iar tovarășii inspectori, numiți politic la vremuri noi, pot dormi și ei, de acum, liniștiți…", mai scrie deputatul Dan Rădulescu.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a transmis, miercuri după-amiază, într-un comunicat, precizări pe acest subiect, conform cărora "Consiliile de Administrație din cadrul unităților de învățământ vor decide modalitatea de recuperare a procesului educațional din perioada de suspendare a cursurilor", iar "conducerea unităților de învățământ preuniversitar va stabili programul de lucru al angajaților, în funcție de măsurile dispuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență."

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries