Deputatul de Prahova Dan Rădulescu  a anunțat că, la începutul aceste săptămâni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a fost repus Proiectul de Lege privind utilizarea, conservarea şi protecţia solului.

 

Parlamentarul de Prahova subliniază că inițiativa este importantă întrucât "o serie de măsuri pentru utilizarea durabilă a solului, de restaurare a terenurilor degradate şi de refacere ecologică a terenurilor poluate. Ea va ajuta la o cartografiere actualizată a solurilor din România în funcție de bonitatea lor, o monitorizare permanentă a stării în care se află și o administrare mai responsabilă a acestora, indiferent de proprietar.

Precum în cazul legii privind înființarea Camerelor Agricole, împreună cu Daniel Popescu - Deputat USR am depus mai multe amendamente, dintre care unele au vizat înscrierea informațiilor cu privire la indicatorii de calitate a solului în Registrul Agricol Național,  pentru a avea aici o evidență centralizată nu doar a proprietarilor și a producției agricole, ci și a caracteristicilor care influențează productivitatea și valoarea de piață a terenurilor. Aceste amendamente au fost admise de ambele comisii și se regăsesc în forma trimisă spre promulgare".

Deputatul de Prahova a dezvăluit, cu acest prilej, că varianta propusă prin raportul comun al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic și al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice este rezultatul unor dezbateri ample la care au participat specialiști din instituții de învățământ agricol și de cercetare, reprezentanți ai Oficiilor de Studii Pedologice și Agrochimice (OSPA) și ai celor două ministere de resort (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor).

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries