Filiala USR Vălenii de Munte s-a autodizolvat după ce mai mulți membri și-au anunțat demisia din USR. Anunțul a fost făcut de aceștia joi dimineață, printr-o postare pe Facebook, care acuză partidul că "s-a îndepărtat de la valori", "promovează opacitatea decizională", "lipsa de transparență și de reprezentativitate la nivelul filialei județene".

 

"Subsemnații Zimbroianu Cătălina, Băcanu Gabriel, Zimbroianu Adrian, Iordache Nicolae , Băcanu Mariana , Zimbroianu Veronica, Hangiu Gabriela , Vlad Alexandru, Paraschivoiu Carmen, Dimian Madalina, Popescu Georgian membri ai filialei USR Prahova Vălenii de Munte, vă anunțăm, prin prezenta, că demisionăm din Partidul USR", începe mesajul demisionarilor din USR.

"Am participat alături de colegii din USR la campaniile de strângere de semnături «Fără Penali» şi «Oameni noi în politică», am fost activi în campaniile pentru europarlamentare în Vălenii de Munte la care Alianţa USR-PLUS a obţinut un scor de aproximativ 20 % şi în campania pentru preşedenţie pentru dl. Dan Bârna. De-a lungul timpului, am constatat că partidul s-a îndepărtat de la valorile care ne-au făcut să ne înscriem, în special prin reprezentanții conducerii județene a filialei USR Prahova, care promovează opacitatea decizională, lipsa de transparență și de reprezentativitate la nivelul filialei județene", au argumentat aceștia.

În mesajul postat în această dimineață, membrii USR care și-au înaintat demisia acuză "excluderile arbitrare, crearea unor regulamente interne de comunicare, profund nestatutare, care afectează libera exprimare garantată prin Constituție, accesul în funcții pe baza ”autobuzului” de vot, nu a meritocrației, mentalitatea de clan, lipsa dialogului, în spiritul înțelegerii și rezolvării diferendelor și încurajarea depunerii de sesizări, bullyngul tolerat în favoarea unei tabere, dublarea funcțiilor din biroul județean și cel local, în contextul în care filiala județeană numără peste 200 de colegi, monopolul asupra deciziilor de repartizare a reprezentanților în secțiile de votare, fără a ține cont de realitățile locale".

"Având în vedere că, prin demisiile noastre, numărul statutar de membri pentru existența unei filiale nu se mai întrunește, puteți considera că filiala Vălenii de Munte a USR Prahova este, începând de astăzi, autodizolvată", se mai arată în mesajul publicat de cei enumerați mai sus.

Joomla SEF URLs by Artio